Skogshotell i Smålands dype skoger

Skogen blir ofte brukt som inspirasjon av arkitekter til å lage unike bygg som smelter inn i naturen. Trakt Forest Hotel, som ligger i den naturskjønne svenske skogen, kombinerer naturlig skjønnhet med eleganse og er et perfekt eksempel på dette konseptet.

Hotellets arkitektur er signert den fremtredende svenske arkitekten Gert Wingårdh, og glassfasader og store vinduer lar naturen finne veien inn i de fem suitene for å skape en unik opplevelse, skriver Schüco på sine hjemmesider.

En naturnær opplevelse

Foto av Trakt Forest Hotel
©Schüco/James Silverman

Trakt Forest Hotels fem suiter er fantastiske kreasjoner der naturlige materialer og moderne design harmonerer.

Den sjenerøse bruken av glass åpner opp rommene og gir gjestene en utrolig panoramautsikt over skogen rundt, enten det er gjennom takvinduer eller vinduer fra gulv til tak.

Ved å integrere naturlige materialer og skaper en harmoni mellom interiør og eksteriør gir Wingårdhs påvirkninger Trakt Forest Hotel en unik og imponerende karakter.

Energieffektivt

Foto av Trakt Forest Hotel
©Schüco/James Silverman

Mattias Sälleteg, Trakt Forest Hotel:

«Her på Trakt skal du føle at du kan lande. Det er en av grunnene til at du ikke kan kjøre hele frem med bilen. Du skal rett og slett ikke bli minnet på hverdagen, men ta tankene bort fra hverdagens tjas og mas og konsentrere deg om freden som er her og nå. Pust inn skogen samtidig som du gir deg selv litt luksus i tilværelsen i form av en opplevelse fremfor et hotell hvor du kun er ute etter selve overnattingen».

Schüco-partner VPP System AB har produsert, levert og montert glassfasadene og de store vinduene i Trakt Skoghotell.

Materialer av høy kvalitet og avansert teknologi i produktene gir svært god energieffektivitet og holdbarhet. Dette sikrer at suitenes glass og vinduer oppfyller de høyeste standarder både når det gjelder design og ytelse.

Foto av Trakt Forest Hotel
©Schüco/James Silverman

Fakta

  • Prosjekt: Trakt Forest Hotel
  • Hvor: Småland, Sverige
  • Arkitekt: Wingårdhs
  • Fullført: 2022
  • Vinduer: Schüco AWS 70.HI
  • Dører: Schüco ADS 70.HI
  • Fasade: Schüco FWS 50.HI
  • Fotograf: James Silverman

 

Les om flere trehotell og mikrohytter her:

Woodnest: Skogsreir i tre og glass

Woodnest: Hytte med utsikt

Fjordspeilet fenger

Siste innlegg

Foto av nye Skimuseet

Glass og furu i nye Skimuseet

I forbindelse med 100-års jubileet for Skimuseet i Holmenkollen har inngangspartiet fått en ny del tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta. Ved å demontere en del av...