Nytt kultur- og teknologisentrum i Halden

Bane NOR Eiendom, Kynningsrud Eiendom AS og eCapital Eiendom tar et nytt skritt mot å forvandle stasjonsområdet til et kultur- og teknologisentrum for hele Haldens befolkning.

Her der planer om konserthus, laboratorier, kontor, utdanning, restaurant og attraktive møtesteder, skriver Bane NOR i en pressemelding.

Bane NOR Eiendom, Kynningsrud Eiendom og eCapital Eiendom har signert en samarbeidsavtale om utvikling av et kultur- og teknologisentrum i Halden.

Sammen skal de jobbe for å få området rundt Halden stasjon til å bli et sted der teknologi og kultur møtes. Partene ser for seg at det kommer kulturtorg og konserthus ved siden av lab og kontorareal for teknologiselskap og utdanning.

«Dette prosjektet kan bli en del av Haldens svar til Oslo Science City, med kultur, mange arbeidsplasser, restauranter og andre møtesteder; som en del av en ny bydel med svømmehall, parkområder og bystrand rett ved togstasjonen,» sier Niall Ó Muiré fra Bane NOR Eiendom.

LES OGSÅ: BIG designer Oslo Science City

Mulighetsstudiet som Bane NOR Eiendom og Halden kommune presenterte i fjor viser flere forskjellige løsninger.

«Kultur- og teknologisentrum»-prosjektet skal dette året få flere innspill fra næringslivet, utdanningsinstitusjoner, kommunen, kulturliv og innbyggerne på hva som vil fungere best for dem og for byen. Tegningene og illustrasjonene som vi har sett så langt kan vise seg å være veldig annerledes enn det som til slutt blir virkeligheten, men prosjekteierne har høye ambisjoner om kvalitet og bærekraft.

«Dette begynte med et ønske om konserthus i Halden, men ved å samarbeide kan vi få til å løfte hele området med en mer helhetlig utvikling» sier Harald Kynningsrud.

Politikerne vil etter planen behandle et første utkast til områdeplan i midten av 2023. Vedtar de planene etter en høring, kan byggestart være allerede i 2024, og Halden kan få sitt eget teknologi- og kultursentrum sentralt ved togstasjonen.

 

Siste innlegg

Foto av tårnhytter i Manshausen 3.0

To tårn på Manshausen

Polfarer Børge Ouslands landskapshotell har blitt utvidet med hyttene Nansen og Amundsen som har glass fra tak til gulv. Tekst: Therese Myklebust   Arkitekt Snorre Stinessen har...