Energivennlig badeanlegg åpnet i Oslo

Manglerud bad er det første nye badet som åpner i Oslo siden 1983.

Manglerud bad og aktivitetssenter er bygget fossilfritt og etter dagens passivhus-standard, som gjør at det ligger an til å bli et av Norges mest energivennlige badeanlegg, skriver NCC i en pressemelding.

Foto av Manglerud bad
Manglerud bad og aktivitetshus i Oslo ble offisielt åpnet fredag. Lørdag 24. sept ble anlegget åpnet for publikum. Foto: NCC/Jonas Berglund

NCC overleverte det ferdigbygde anlegget til Oslo kommune tidligere i sommer. Etter en prøvedriftsfase var det fredag klart for offisiell åpning, utført av svært fornøyd og takknemlig Oslo-ordfører Marianne Borgen, og med en rekke inviterte gjester tilstede.

– Gratulerer med dagen! Dette er en stor dag både for byen, for bydelen og alle innbyggerne her som virkelig fortjener dette, sa ordfører Borgen, og viste til at Manglerud bad er det første nye badet som åpner i Oslo siden 1983.

Energisparende NCC Badhus-konsept

Manglerud bad og aktivitetssenter som er basert på NCCs Badhus-konsept består av flere bassenger, stupetårn og vannsklie.

Foto av Manglerud bad
Anlegget ligger an til å bli et ar Norges mest energivennlige badeanlegg. Foto: NCC/Jonas Berglund

I tillegg er det sosiale møteplasser, ungdomsklubb med blant annet lydstudio og kjøkken, kulturskole med black box-scene, dansesal og musikkrom, samt uteområder med skate- og parkouranlegg.

Anlegget er bygget fossilfritt og etter dagens passivhus-standard, som gjør at det ligger an til å bli et av Norges mest energivennlige badeanlegg.

LES OGSÅ: Glassfasader i svømmehaller og badeanlegg.

NCCs prosjektleder Carina Sikkeland og hennes team er svært fornøyde med å kunne overlevere anlegget til Oslo innbyggere.

– Manglerud bad og aktivitetshus har blitt ett fantastisk flott bygg som jeg håper mange får glede av å bruke, sier hun.

Leder for NCC Building Norge Roger Nygård, sier NCC Building Norge med dette prosjektet viser at NCCs kompetanse på en god måte håndterer kompleksiteten i denne typen prosjekter.

– Dette er et konkret eksempel på vår gode håndtering av sammensatte prosjekter med svært høye prosess- og bygningstekniske krav, hvor vi bevisst jobber med løsningsorientert samhandling med vår kunde og leverandører i prosjektet. Dette blir en av flere gode referanser for vårt konsept Badhus Norge, sier Nygård.

LES OGSÅ: Samarbeid i tidligfase.

Siste innlegg

Foto av tårnhytter i Manshausen 3.0

To tårn på Manshausen

Polfarer Børge Ouslands landskapshotell har blitt utvidet med hyttene Nansen og Amundsen som har glass fra tak til gulv. Tekst: Therese Myklebust   Arkitekt Snorre Stinessen har...