VENTSPILS SC med spesialutviklet vinduskarm og ramme

Ventspils SC er et et nytt vitenskaps- og innovasjonssenter i Latvia som kombinerer interaktive gallerier med utdannelse.

Oppføringen av innovasjonssenteret startet i 2019 og dørene åpnet sommeren 2022, skriver WICONA i en pressemelding.

– For dette prosjektet har vi utviklet en spesiell vinduskarm og ramme. Glass ble limt på for å skjule aluminiumet i vinduet. Vinduskarmen er også spesialutviklet slik at bare glasset er synlig i de ytre applikasjonene. Ingen av åpningselementene rektangulære. Dette skapte behov for både spesielle hjørneklosser og spesialbeslag, sier Rimantas Staknevičius, Country Manager, Hydro Building Systems Baltics.

Interaktive gallerier

Ventspils SC vil inneholde 7 interaktive gallerier – sport, smart teknologi, fysikk og matematikk, geografi og verden, menneskelig persepsjon og et barnegalleri. Galleriene skal ikke bare underholde, men også være interaktive og en form for læremidler.

Foto av Ventspils SC

Målet er å fremme en større forståelse av disse fagene så tidlig som mulig for barn og unge.

Alle utstillinger vil være knyttet til utdanningsprogrammer for barn, studenter og lærere.

Norsk samarbeid

Senteret samarbeider også med Ventspils University College og vitenskapssenteret VilVite i Bergen. Partnerskapene skal ikke bare øke interessen for det nye senteret, men også for utveksling, forskning og markedsføring.

Ventspils SC er designet for å kunne være vertskap for tekniske kreative workshops, seminarer, prototypelaboratorier og mye mer.

Foto av Ventspils SC

Arkitekturen og utformingen bidrar til å skape en utvidet læringsprosess i dette nye moderne kunnskapsbygget.

– Den største utfordringen med prosjektet var timingen og de globale omstendighetene. Vi hadde begynt å supportere kunden vår da Covid-19 rammet verden og alle land gikk i lockdown. Det var umulig å reise og møtes ansikt til ansikt eller å gjennomføre verkstedopplæringen, sier Rimantas Staknevičius, Country Manager, Hydro Building Systems Baltics.

Disse utfordringene ble løst via forhåndsinnspilte videoer og tett kontakt mellom WICONA og kunden.

Fakta

  • Arkitekt: Audrius Ambrasas Architects
  • Produsent (WICONA-fasader): UPPE SIA
  • WICONA produkter: WICTEC 50, WICLINE 75, WICSTYLE 75 dører og paneldører
  • Foto: Hundven Clements Photography

Siste innlegg

Foto av tårnhytter i Manshausen 3.0

To tårn på Manshausen

Polfarer Børge Ouslands landskapshotell har blitt utvidet med hyttene Nansen og Amundsen som har glass fra tak til gulv. Tekst: Therese Myklebust   Arkitekt Snorre Stinessen har...