Grenseløse printmuligheter for designer og arkitekter

Modum Glassindustri blir den første produsenten i verden som tar i bruk en ny HD-printer for keramisk print på glass i store formater.

Storformatmaskin kan gjenskape høyoppløselige (>2880 dpi) uttrykk på glassformater helt opp til 2,4 ganger 5 meter, skriver bedriften i en pressemelding.

Modum Glassindustri er allerede den eneste nasjonale leverandøren av keramisk print på glass, og utvalgte referanseprosjekter er blant annet D36 Green House på Grünerløkka i Oslo, i samarbeid med Element Arkitekter. Glassbroen ved Bjølstad studentby BT5 i Fredrikstad ble levert etter samarbeid med Griff Arkitektur AS. Boligprosjektet Kranen i Bergen kom etter et oppdrag fra kunstner Hedvig Thorkildsen.

– Reisen startet allerede i 2007/2008 da vi leverte de første fasade- og bygningsglass med print til det norske markedet. Vi har gjennom snart 15 år opparbeidet oss kunnskap om dette spesielle fagområdet, og nå innleder vi neste etappe, sier daglig leder Henning Austad.

Naturtro print

– Med denne printeren kan vi skape naturtro naturmaterialer på glass, eksempelvis, stein, betong og tre. Vi kan gjenskape kunst, enten den er malt, trykket eller formet digitalt, og vi kan leke med det non-figurative. I tillegg til farger kan printet inneholde sølv, gull, strømførende sjikt mm. Print kan utføres på enkeltformater, eller delt opp og satt sammen som mosaikk på for eksempel en hel fasade. Fantasien er vel den eneste begrensningen. Vi gleder oss til å utforske nye muligheter med arkitekter, kunstnere og industridesignere i hele Skandinavia, sier Austad.

Video: Dip-Tech

Dip-Tech i Israel leverandør av glassprintanlegget til Modum Glassindustri. Åmot-bedriften er Dip-Techs pilotkunde for den nye teknologien som gir ekstremt gode printkvaliteter. Print-anlegget på Modum blir verdens første operative av sitt slag og kan betjene hele det skandinaviske markedet.

– Modum Glassindustri var blant de første som tok i bruk Dip-Techs digitale printer til bruk på glass. Gjennom årene har selskapet vist at de kan skape økonomiske resultater av denne virksomheten. For oss var det derfor et helt naturlig valg å tilby Europas første printer, med ny teknologi, til en av våre viktigste kunder, sier Dip-Techs representant i Norden, Tommie Salenius.

Fakta

  • Modum Glassindustri AS er en teknologidriver i det Skandinaviske markedet for prosessering av planglass.
  • Fra fabrikkanlegget på Modum leveres sikkerhets- og sikringsglass til bygg-, innrednings-industri og prosjekt.
  • Siden 1949 har de bygget spesiell kompetanse med hensyn til å inkorporere dekor eller kunstelementer i sine glassprodukter.

Siste innlegg

Render av forslag til ny Veterinærhøgskole

Arkitektenes forslag til å utvikle Den gamle Veterinærhøgskolen

Oslobygg og Linstow stiller ut tre arkitektteams forslag til hvordan Den gamle Veterinærhøgskolen kan utvikles frem mot 2040. Oslobygg og Linstow overtok hver sin del...