AURA – En grønn arbeidsplass i Malmø

Aura befinner seg i «Citadellstaden« i Malmø, og er en bygning som blir godt lagt merke til. Den har oppnådd miljøsertifiseringen LEED Platina.

Aura er ca. 6.700 m² stort, og inkluderer førskole, butikker og kontorer, skriver SAPA i en pressemelding.

Med et gyllent tak designet av den anerkjente arkitekten Dorte Mandrup er bygningen helt klart et blikkfang i bydelen.

– Taket på Aura er designet for å skape en uttrykksfull finish mot himmelen, og for å skape sjenerøs utsikt mot byen. Takformen tillater terrasser mot sentrum i øst, samt mot Öresund i vest. Formen sikrer også god plass til ulike typer tjenester, og frigjør plass i kjernen av bygningen, hvilket tilfører verdi på alle nivåer. Dessuten, for å forsterke den vertikale bevegelsen og for å slippe dagslys inn i arbeidsområdene i øverste etasje, deles taklandskapet i vertikale seksjoner som også tilfører bygningen en tydelig kunstnerisk karakter, sier Dorte Mandrup.

Foto av kontorbygget Aura

Grønne avtaler

I 2020 ble Aura nominert til prestisjetunge «Glasspriset», og var finalist i «Gröna Lansen». I jurynominasjonen stod følgende:

«Fra start har bygget vært en grønn arbeidsplass for å redusere avfall og energiforbruk. Grønne avtaler for elektrisitet og fjernvarme har siden sikret et fortsatt lavt energiforbruk.»

I tillegg til å fokusere på bærekraft når det gjelder materialer, CO2-utslipp etc., fungerte arbeidslaget i byggeprosessen som coacher og delte sin yrkeskunnskap med unge Malmø-innbyggere som ønsket å realisere drømmene sine.

Intensitet og ro

«15-minuttersbyen» kan beskrives på mange måter, men det er et uttrykk som dekker det meste -«å sette folk i sentrum for urban transformasjon».

Betegnelsen henviser til at alle skal ha 15 minutter avstand til nødvendige tjenester som møter deres daglige behov. Denne typen bymodell gir mye mer liv til lokalområdene i en by, samtidig som det er mye mer bærekraftig å ha alt i nærheten.

«Citadellstaden» er Malmøs by i byen. Når du går rundt i den nye bydelen omgis du av både vann, parker og bymiljø. SKANSKA beskriver området malerisk som «her får hele livet plass».

Fakta

  • SAPA-produsent: GlasLindberg Fasad AB
  • Byggherre: SKANSKA
  • Arkitekt: Dorte Mandrup
  • SAPA-produkter: 1086, 2086, 4150, 5050
  • Ferdigstilt: 2019

Siste innlegg

Foto av inngangsparti i Kristian Augustgate 13

EU krever energisparing i bygg

EUs nye «bygningsdirektiv» er strategiske verktøy som blant annet skal gi økt energieffektivitet, redusere klimagassutslippene, og fremme en mer bærekraftig byggebransje. Innføring av direktivet...