Balkonginnglassing med skyveglass

Lumon lanserer et nytt produkt for innglassing av balkonger.

Lumon har videreutviklet sin foldeglass-metode og tilbyr nå innglassing med skyveglass. Det nye produktet omtales som Lumon Glazing Sliding, og kan brukes til å glasse inn alle egnede balkonger, verandaer, terrasser og altaner, skriver Lumon i en pressemelding.

LGS betegnes som et system for balkonger og terrasser med skyveglass som kan skaleres og tilpasses etter uterommets forhold og hindringer. Et rammeløst innglassingssystem med glassruter som skyves sidelengs i hvert sitt spor og plasseres parallelt i én ende.

Systemet består av øvre og nedre aluminiumprofiler som festes i taket, balkonggulvet eller til egnet rekkverk. Herdet personsikkerhetsglass festes til de øvre og nedre profilene. Glassene skyves enkelt i parallelle spor, og parkeres i valgfri ende.

Vertikale og laterale silikon- og gummilister sørger for å tette eventuelle gap og åpninger mellom innglassing og tak/vegg. Listene sørger for å gi god skjerming mot vind, vann og støy.

Foto av balkonginnglassing

Fakta

  • Siden 1972 har Lumon montert over 1 million innglassinger over store deler av Europa.
  • Innglassingen utvikles, designes og produseres i egen fabrikk i Finland og skreddersys til hver enkelt balkong.

Siste innlegg

Illustrasjon av ny bydel i Trondheim

Sweco Architects skal forme Trondheims nye bydel

Team TAG Arkitekter, nå Sweco Architects, har vunnet parallelloppdraget om detaljregulering av R. Kjeldsbergs eiendommer på Sluppen. – Vi ønsker å skape en levende og...