Balkonginnglassing med skyveglass

Lumon lanserer et nytt produkt for innglassing av balkonger.

Lumon har videreutviklet sin foldeglass-metode og tilbyr nå innglassing med skyveglass. Det nye produktet omtales som Lumon Glazing Sliding, og kan brukes til å glasse inn alle egnede balkonger, verandaer, terrasser og altaner, skriver Lumon i en pressemelding.

LGS betegnes som et system for balkonger og terrasser med skyveglass som kan skaleres og tilpasses etter uterommets forhold og hindringer. Et rammeløst innglassingssystem med glassruter som skyves sidelengs i hvert sitt spor og plasseres parallelt i én ende.

Systemet består av øvre og nedre aluminiumprofiler som festes i taket, balkonggulvet eller til egnet rekkverk. Herdet personsikkerhetsglass festes til de øvre og nedre profilene. Glassene skyves enkelt i parallelle spor, og parkeres i valgfri ende.

Vertikale og laterale silikon- og gummilister sørger for å tette eventuelle gap og åpninger mellom innglassing og tak/vegg. Listene sørger for å gi god skjerming mot vind, vann og støy.

Foto av balkonginnglassing

Fakta

  • Siden 1972 har Lumon montert over 1 million innglassinger over store deler av Europa.
  • Innglassingen utvikles, designes og produseres i egen fabrikk i Finland og skreddersys til hver enkelt balkong.

Siste innlegg

Foto av utsiktstårn

Glasset som kan redde milliarder av fugler

Det fuglesikre glasset utviklet av Pilkington er belagt med vertikale linjer som reflekterer UV-stråling. De fleste fuglesorter vil se det, og styre unna. Anett...