Har startet byggingen av Lakehouse

Siden 2017 har Snøhetta vært engasjert i Wendelstrand, transformasjonen av et gammelt steinbrudd til et nytt, bærekraftig boligområde i Mölnlycke, utenfor Göteborg.

Ambisjonen var å gjøre Wendelstrand til et ledende eksempel på miljøvennlige boligkonsepter og sosial bærekraft.

Utbyggingen av er nå satt i gang, og forventes ferdigstilt i 2024, skriver Snøhetta i en pressemelding.

Omgitt av skog og med utsikt over Landvettersjöen bygges det 1000 nye hjem med ulik størrelse og utforming.

Foto av Lakehouse Wendelstrand
Wendelstrand er omgitt av skog og sjø og befinner seg 15 minutter fra sentrum av Gøteborg. Illustrasjon: Snøhetta
Foto av Lakehouse Wendelstrand
Utsikt over Landvettersjöen. Illustrasjon: Snøhetta

Multifunksjonell bygning

Wendelstrand tilbyr varierte fellesarealer, og en park som bukter seg gjennom bebyggelsen. Parken har sitt crescendo som takterrasse i Lakehose – en bygning til felles nytte og glede for alle som bor eller besøker Wendelstrand.

Foto av Lakehouse Wendelstrand
Utstrakt bruk av glass i Lakehouse bringer naturen inn i bygningen. Illustrasjon: Snøhetta

– Vår ambisjon var å skape noe som overgår et konvensjonelt nabolag og bryter tradisjonell boligtypologi. Lakehouse er designet for å invitere folk inn, på og rundt bygningen. Du trenger ikke å gå inn i bygningen for å bli en del av den. Vi håper Lakehouse vil være en viktig katalysator for å skape entusiasme, attraktivitet og samhørighet i området og bli et innbydende reisemål for hele regionen. Videre mener vi at dette prosjektet kan være en modell for innovativ og bærekraftig boligutvikling med fokus på tre som byggemateriale og på den måten redusere karbonavtrykket, ikke bare i Sverige, men i hele Norden, sier Rikard Jaucis, seniorarkitekt i Snøhetta.

Lakehouse er en multifunksjonell bygning med restaurant, kafé, butikker, arrangementslokaler, kontorlokaler, treningsstudio og velværesenter, alt under ett felles, grønt tak.

Foto av Lakehouse Wendelstrand
Med den nye og mer fleksible måten å jobbe på, har Snøhetta designet lokalt tilgjengelige og fleksible kontorlokaler i Lakehouse. Illustrasjon: Snøhetta

Fasadene og det meste av konstruksjonen er gjort med naturlige materialer som tre og stein med et fargevalg tilpasset omgivelsene.

Sammen med den synlige konstruksjonen har Snøhetta sørget for at mye glass i fasadene skaper følelsen av å være både ute og inne samtidig.

Foto av Lakehouse Wendelstrand
Wendelstrand var tidligere et steinbrudd. Illustrasjon: Snøhetta
Foto av Lakehouse Wendelstrand
Det meste av konstruksjonen er gjort med naturlige materialer som tre og stein med et fargevalg tilpasset omgivelsene. Illustrasjon: Snøhetta
Foto av Lakehouse Wendelstrand
Bygget huser både en kafé og en restaurant. Illustrasjon: Snøhetta

Siste innlegg

Foto av Wergeland hageby

Wergeland hageby vant Bergen kommunes arkitektur- og byformingspris 2021

Juryen skriver: “et eksempel på et svært vellykket fortettingsprosjekt i et sentralt etablert boligområde i nær tilknytning til bybanestoppet og lokalsenteret”. Det er ellevte gang...