Ansiktsløftning for Högskolan i Halmstad

En blanding av gammelt og nytt er en god beskrivelse av Fredblad Arkitekters nyeste design, S-huset ved Högskolan i Halmstad i Sverige.

Det gamle industribygget fra 1940-tallet har både fått en ansiktsløftning og et nytt tilbygg. Moderne fasiliteter, med avanserte laboratorier, auditorier og kontorer fyller nå de gamle lokalene, og den gamle industrielle atmosfæren integreres i det moderne etablissementet, skriver SAPA i en pressemelding.

Integrert solskjerming

– Visjonen var å gjenskape og til en viss grad nyskape bygningens opprinnelige karakter. En viktig del i dette er de store fasadepartiene. Integrert solskjerming og glass med screentrykk gir bygningen en fin karakter, sier Leif Jönsson, Akitekt SAR/MSA.

S-huset har en takhøyde på 18 meter, og det langsgående glasstaket slipper sjenerøst inn naturlig lys. Miljøet er lyst og luftig, og skaper komfortable møteplasser for både studenter og lærere.

Foto av Högskolan i Halmstad
I det nye tilbygget med glasstak har en takhøyde på 18 meter. Foto: Per Kåhred Photography

Bygningens kulturelle verdi har vært en viktig del av prosjektet, og dette er nøye tatt hensyn til ved restaurering av bygningen.

Nye vinduer, nytt tak og glasstak er tilfører forbedret kvalitet på både innendørs- og utendørsklimaet.

– Når vi designer skolemiljøer er å håndtere dagslys på en omsorgsfull måte. Det handler om å sikre riktig tilgang til dagslys, skape solskjermede innemiljøer og også gi de indre arealene i bygningen godt lys. Det langsgående glasstaket gir et behagelig lys til alle deler av bygningen, sier Leif Jönsson, Akitekt SAR/MSA.

Fakta

  • Byggherre: Intea Fastigheter AB
  • Byggmester: Fragerus Bygg AB
  • Arkitekt: Fredblad Arkitekter
  • SAPA-produsent: Preconal System AB
  • Produkter: SAPA Fasade 4150, SAPA Glasstak 5050, SAPA Dører 2086
  • Foto: Per Kåhred Photography

Siste innlegg

Foto av Lighthouse Aarhus

Lighthouse – verdens beste høyhus er av glass

Med sine 142 meter er Lighthouse Danmarks høyeste bygning. Glassfasadene gjør dette til et enestående og ikonisk prosjekt, og et eksempel på hvordan man...