Vil gjøre glasspyramide fuglesikker

I USA har Baltimore’s National Aquarium lansert at de vil bytte ut glassene i den ikoniske glasspyramiden med fuglesikkert glass.

Glasspyramiden ble bygget i 1990, og består av 684 glasspaneler montert i en stålramme. For to år siden knuste flere av glassene, og dette fikk fortgang i renovasjonsplanene.

Pyramidens stålramme er fortsatt fullt intakt, og vil ikke skiftes ut.

Til sammen 14 900 m² vil nå erstattes med nytt herdet sikkerhetsglass med bedre isolasjonsegenskaper og holdbarhet enn de nåværende rutene.

Glassfabrikanten vil påføre et mønster direkte på glasset som fulgene vil se og som bidrar til at de ikke flyr inn i glasset. Mønsteret vil ikke være til hinder for utsikten til de besøkende.

Med en prislapp på $7.75 millioner vil dette bli en av de mest kostbare renovasjonene i landet for å gjøre glass fuglesikkert.

Fuglesikrer alt glass

I følge American Bird Conservancy dør opptil en milliard fugler hvert år i USA etter å ha truffet glassflater, enten vinduer eller hele vegger.

Enkelte jurisdiksjoner, inkludert New York City, krever nå at nye bygninger har fuglesikkert glass.

I sommer feirer Baltimore’s National Aquarium sitt 40-års jubileum.

De har bestemt seg for å gjøre alt glass i de ulike bygningene, ikke bare glasspyraminden, fuglesikkert. Så har så langt er dette utført på 3000 m² med glass.

Kilde: The Architect´s Newspaper/www.archpaper.com

LES OGSÅ: Har utviklet fuglesikkert glass

 

Siste innlegg

Foto av tårnhytter i Manshausen 3.0

To tårn på Manshausen

Polfarer Børge Ouslands landskapshotell har blitt utvidet med hyttene Nansen og Amundsen som har glass fra tak til gulv. Tekst: Therese Myklebust   Arkitekt Snorre Stinessen har...