Lanserer en alternativ post-losholt-fasade

WICONA lanserer nå WICTEC 60 NG – et nytt fasadesystem i aluminium som innebærer at du kan oppnå et ultimat design med en post-losholt fasade, selv for store glassflater der glasspartiene er tunge og krever vektbærende løsninger.

WICTEC 60 NG er designet for større bredder og tyngre fyllinger, og er en forbedret fasade med høye ytelser som tillater etasjehøye paneler med en vekt inntil 850 kg og en maksimal fyllingstykkelse på 62 mm, skriver WICONA i en pressemelding.

Bakgrunnen for det nye systemet er todelt, forklarer WICONAs produktsjef Lee Parker:

– For det første tegner arkitekter i økende grad større, etasjehøye glassflater som gir bygningen mye naturlig lys. For det andre er flere og flere bygninger nå forpliktet til å oppnå nullenergimål, noe som betyr tøffere termiske ytelseskrav, ofte spesifisert med 3- og 4-lags glass. Dette resulterer i mye tungt glass.

Innovativ bolteforbindelse gir maksimal styrke

For å håndtere dette har WICONA konstruert et innovativt bolteforbindelsessystem som enkelt tar opp vekten av glassfyllingene i forbindelsen mellom horisontale losholter og vertikale poster.

WICTEC 60 NG tilbyr også et bredt utvalg av forsterkede glassklossbæringer som overfører vekten av fyllingene tilbake til strukturen.

Proporsjonalt oppnår arkitekten med profilen på 60 mm en minimal synlig bredde, samtidig som den sikrer større overlapping av glasset eller fyllingen i profilfalsen og gir en sikrere løsning. Det gir også mer plass rundt glasset for å oppta bevegelser som påføres fasaden fra bygningens nyttelast mm.

Lee utdyper hvordan den nye post-losholt-versjonen passer inn i WICONAs produktportefølje, og sier:

– WICTEC 50 forblir vår standardfasade, men dersom det er behov for store fyllingsvekter eller konstruksjonen må oppta store nedbøyninger pga. vekt, fyller WICTEC 60 NG dette behovet.

Foto av fasade
WICTEC 60 NG er produsert med Hydro CIRCAL 75R. Foto: WICONA

Bidrar til bærekraft

Teknisk testet for å møte den europeiske standarden NS-EN 13830:2015+A1:2020, tilbyr WICTEC 60 NG enestående varmeisolering med en Ut/m-verdi inntil 0,67 W/(m²K) – en medvirkende faktor til design av nullenergibygg.

Systemet er dessuten produsert med Hydro CIRCAL 75R, som inneholder minst 75% forbrukerskrap og har et karbonavtrykk blant de laveste i verden: 2,3 kg CO2 pr. kilo aluminium – 77% mindre enn verdensgjennomsnittet for primæraluminium.

Siste innlegg

Illustrasjon av Nye Drammen Sykehus

– BIM er vår mulighet til å påvirke arkitekturen

Er Drammen Sykehus et skoleeksempel på hvordan digitale verktøy og BIM kan revolusjonere byggebransjen og levere prosjekter som både møter dagens behov, men også...