Regjeringsbygget får smarte vegger

– Vi snakker om industrialiserte innervegger i tre til det nye regjeringskvartalet. Altså en type lettvegg som for eksempel kan erstatte gipsvegger, sier kommunikasjonsleder Pål Weiby i Statsbygg.

Målet er å bygge rimeligere, raskere og mer bærekraftig ved bruk av industrialiserte byggesystemer, lokalt trevirke og med søkelys på gjenbruk i produksjon, montasje og drift, skriver Statsbygg i en pressemelding.

De smarte veggene skal ha integrert teknikk, være til å flytte på og skal kunne brukes om igjen andre steder når behov endres.

En konkurranse om å bli innovasjonspartner for smarte vegger ble utlyst i fjor.

Etter forhandlinger med tre tilbudsgivere har Statsbygg bestemt seg for å gå videre med Inventas fra Trondheim, Vyrk fra Rogne og Spilka Industri fra Ålesund. Dette konsortiet blir dermed innovasjonspartner for utvikling av smarte vegger sammen med Statsbygg.

– Gode ideer utvikles i fellesskap, derfor har vi søkt partnere til prosjektet om smarte vegger. Nå har vi bestemt oss for hvem vi skal jobbe videre med, sier kommunikasjonsleder Pål Weiby i Statsbygg.

Siste innlegg

Render av Tårnkvartalet

Ny bydel på Fornebu med skyhøye klima- og miljøambisjoner

Skanska har signert samspillskontrakt med Bærum kommune for Tårnkvartalet på Fornebu. Prosjektet har svært høye klima- og miljøambisjoner med mål om å kutte utslippene...