Elementfasade for rask oppføring

Den nesten 200 m høye Skyliner er nummer 7 på listen over de høyeste bygningene i Polen, og er storinvesteringen til Karimpol Group.

Skyskraperen ble realisert ved hjelp av løsninger og teknologier som oppfyller kravene til en bærekraftig bygning, og WICONA leverte WICTEC elementfasader til prosjektet, skriver selskapet i en pressemelding.

Skyliner tilbyr 49.000 m² kontor- og butikklokaler til utleie over 42 etasjer. De nederste etasjene er designet for næring, detaljhandel og spisesteder. 165 m over bakken ligger Skybar over to etasjer, med fantastisk utsikt over Warszawa. Skyliners lobby er hele 16 m høy, og den høyeste av sitt slag i et kontorbygg i Polen.

Skyskraperen har 21 høyhastighetsheiser (med hastigheter på opptil 7 m/s) utstyrt med et intelligent berøringsfritt operativsystem for høy brukerkomfort.

Den arkitektoniske utformingen av Skyliner er utført av APA Wojciechowski Architects, mens hovedentreprenøren er Warbud S.A. Skyskraperen er elegant og slank, med en estetikk som er en referanse til universell klassisisme i sin reneste form.

Fullført på tre år

Et viktig aspekt ved prosjektet var å så langt som mulig redusere oppføringstiden. Fullføringsfristen var på kun 3 år (fra 2017 til 2020). Derfor ble det valgt en løsning med elementfasader – prefabrikkerte moduler som monteres på byggeplassen uten behov for stillas.

Dette er et alternativ til tradisjonelle post-/losholt fasader, som til tross for høyere pris kompenserer for kostnadene ved å transportere individuelle elementer og glass, samt for stillaser eller utriggere. Fasadene leveres som moduler og monteres fra innsiden.

I henhold til EN 13830 for påhengsvegger er WICTEC fullstendig værtestet og har brannbestandige egenskaper, og utvalget av profiltyper gjør at WICTEC kan tilpasses så å si alle arkitektoniske stiler.

– WICTEC-systemet er utviklet ved hjelp av teknologien ETC Intelligence®. Denne moderne løsningen gjør det mulig å redusere mengden isolasjon i profilene, uten å senke produktets varmeisoleringsparametere. I tillegg reduserer den svært effektive varmeisolasjonen også bygningens energibehov, hvilket har en positiv innvirkning på miljøet og forbedrer komforten, sier Hubert Wiśniewski, Country Manager i WICONA Polen.

Skyliner er et eksempel på hvordan elementfasaders teknologi og organisering gir mulighet til å bygge stadig høyere og mer komplekse bygninger.

Siste innlegg

Foto av inngangsparti i Kristian Augustgate 13

EU krever energisparing i bygg

EUs nye «bygningsdirektiv» er strategiske verktøy som blant annet skal gi økt energieffektivitet, redusere klimagassutslippene, og fremme en mer bærekraftig byggebransje. Innføring av direktivet...