Fikk Bygg og Bevarprisen for rehabilitering av fredet kulturminne

Årets Bygg og Bevar-pris går i år til entreprenøren som står bak arbeidene med Historisk museum i Oslo.

Vinneren ble Karlsen & Nordseth Entreprenør AS. De har satset på egne fagfolk, hatt fokus på lærlinger, og høy kvalitet på arbeidene. Dette ble utslagsgivende for juryen, skriver bedriften på sine hjemmesider.

– Vi er utrolig stolte over at vi blir tildelt årets Bygg og Bevar-pris. Vi i Karlsen og Nordseth har over 30 års erfaring i byggenæringen, men de siste femten årene har vi spesialisert oss i historisk rehabilitering. Jeg vil sørge for at alle våre ansatte som har vært involvert i prosjektet får delta i denne fantastiske tilbakemeldingen denne prisen utgjør for oss som fagfolk innen antikvarisk rehabilitering. På vegne av alle ansatte i Karlsen Nordseth Entreprenør – hjertelig tusen takk, uttaler daglig leder Anders Karlsen.

I juryen begrunnelse står det:

«Årets vinner av Bygg og Bevar-prisen har gjennom et omfattende arbeid med et av Norges viktigste signaturbygg utvist ekstremt høy kvalitet i alle ledd. Karlsen & Nordseth Entreprenør er et firma som satser på å levere godt håndverk innenfor flere fag, og bruker egne folk i murarbeid, blikkenslagerarbeid og tømrerarbeid. I tillegg satser de på lærlinger, slik at de kan være med å forme morgendagens dyktige håndverkere.

Juryen anser håndverket i dette prosjektet som svært godt utført, og bedriftens formidling av prosjektet gjennom en egen nettside som en flott plattform for å spre kunnskap og erfaring.»

Glassmester Rolf Berglund AS skal ha sin del av æren etter betydelig faglig arbeidet i museet.

Glassmesteren har stått bak erstatning og montering av glass i gamle vindusrammer, restaurering av blyglass og oppgradering til sikkerhetsglass.

I forbindelse med oppdraget etablerte Belkasmi og Glassmester Rolf Berglund et eget glassverksted på byggeplassen, hvor store deler av de antikvariske glassarbeidene ble utført.

Det ble også etablert ett eget blyglassverksted på byggeplassen, der ble om lag 100 blyglassvinduer omfattende restaurert.

LES MER OM REHABILITERINGEN HER: Antikvariatisk rehabilitering av vinduer på Historisk Museum

– Vi er selvfølgelig stolte av at vi har bidratt til at vår dyktige oppdragsgiver Karlsen & Nordseth Entreprenør AS ble tildelt prisen. Spesielt er vi stolte av å ha vært en del av ett bredere fagmiljø hvor mange dyktige håndverkere har kunnet bidra med sin erfaring og kompetanse. Jeg synes også at byggeledelsen i prosjektet var veldig dyktig og deres fagkunnskap og samarbeidsvilje har vært veldig viktig i dette prosjektet. Dette er en anerkjennelse også for glassbransjen, sier Trond Belkasmi hos Glassmester Rolf Berglund AS.

Siste innlegg

Foto av inngangsparti i Kristian Augustgate 13

EU krever energisparing i bygg

EUs nye «bygningsdirektiv» er strategiske verktøy som blant annet skal gi økt energieffektivitet, redusere klimagassutslippene, og fremme en mer bærekraftig byggebransje. Innføring av direktivet...