WICONA møter Rudi Scheuermann

For å finne ut mer om hvordan man kan gjøre byer mer motstandsdyktige, bærekraftige og kule har WICONA møtt Rudi Scheuermann, som har spesialisert seg på utforming av fasader.

Scheuermann er den «grønne hånden» til Arup, et multinasjonalt selskap som ligger i spissen for noen av verdens mest ambisiøse og utfordrende design- og ingeniørprosjekter, skriver WICONA i en pressemelding.

I løpet av sin lange karriere har Rudi Scheuermann jobbet på globalt nivå med arkitekter og ingeniører i verdensklasse.

Hans erfaring spenner over hele byggesyklusen, og han har i dag blitt en åpenbar «go-to guy» for alle som vil lære mer om hvordan man kombinerer byliv med natur; med andre ord, hvordan man bokstavelig talt får byer til å bli grønne.

Nesten 70 % av verdens befolkning forventes å bo i byer innen 2050, hvilket i tall blir ca. 2,5 milliarder flere mennesker.

Dette stiller krav til arkitekter om å møte det skyhøye behovet for infrastruktur og boliger, samt de økende utfordringene i byene som stadig blir mer forurenset, støyende – og fremfor alt varmere.

Bare i løpet av de siste årene er rapporter om skogbranner og ekstrem tørke mangedoblet etter hvert som effektene av klimaendringene har vist seg rundt i hele verden. Samtidig må vi ikke glemme at byene våre også blir varmere.

På grunn av det som kalles «heat island effect» – bygninger og veier absorberer solens energi og frigjør varmen til langt utover natten – kan temperaturen i urbane områder øke inntil 4,40C innen slutten av dette århundret.

I takt med utviklingen jobber både eksperter og forskere med løsninger på hvordan man kan redesigne og bygge mer bærekraftige byer for fremtiden. En av dem er Rudi Scheuermann.

Episoden lanseres 28. Februar

Siste innlegg

Render av Tårnkvartalet

Ny bydel på Fornebu med skyhøye klima- og miljøambisjoner

Skanska har signert samspillskontrakt med Bærum kommune for Tårnkvartalet på Fornebu. Prosjektet har svært høye klima- og miljøambisjoner med mål om å kutte utslippene...