Viktoriansk bygning bedret energiytelsen med smarte glass

Restaureringen av hovedkvarteret til British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) i London krevde en en ekstraordinær smart glassløsning.

Det ikoniske bygget er en arkitektonisk perle fra 1883, designet av den engelske arkitekten E. R. Robson, skriver nettstedet glassonweb.com.

London-baserte Benedetti Architects har stått for oppgradering og utvidelse av bygget som ligger på 195 Picadilly.

Foto av dynamisk glasstak i BAFTA
To restaurerte viktorianske glasstak har blitt hevet, og oppgradert med smarte glass. Foto: ©Luca Piffaretti

Med blant annet ny bankettsal og kino, bar, restaurant, møterom, to ekstra kjøkken og to terrasser med utsikt over Piccadilly og St. James kirkegården, har byggets kapasitet blitt fordoblet.

I løpet av oppussingen ble to originale glasstak gjenoppdaget. I 1975 ble disse dekket til for å skape et mørkt rom der man kunne ha en 227-seters kino.

– Vår idé om å utvide toppetasjen ved å heve og gjenopprette disse fantastiske «tapte» viktorianske glasstakene var hovedgrunnen til at BAFTA valgte oss, sier Renato Benedetti, direktør i Benedetti Architects.

Foto av dynamisk glasstak i BAFTA
©LucaPiffaretti

– Vi visste at dette ville kreve en ekstraordinær smart glassløsning. Etter hvert som designet vårt utviklet seg, ble det snart klart at dynamiske glass var det eneste glasset som var i stand til å løse våre tekniske og perseptuelle utfordringer.

De 82 smarte glassene har et elektrisk ledende belegg hvor gjennomsiktigheten av folien reguleres med elektrisk spenning.

Glassene har dermed integrert solskjerming. Rutene, som har ulike former og størrelser, ble spesialprodusert og installert i glasstakene.

Foto av dynamisk glasstak i BAFTA
©LucaPiffaretti

Redusert kjølebehov

De smarte glassene bidrar også til å redusere energiforbruket, og har bidratt til et forbedret Energiytelsessertifikat, Energy Performance Certificate (EPC),

– Denne viktorianske bygningen med gammel teknologi og originale funksjoner gav oss en høy EPC-vurdering før rehabiliteringen, sier Pauline Campbell, BAFTAs eiendomssjef.

– Med de nye glasstakene justeres solskjermingen automatisk, noe som resulterer i et redusert kjølebehov. Vi har oppnådd UK EPC-rating på B48, tilsvarende et nytt bygg.

LES OGSÅ: Dynamiske glass i klimanøytral skole

Siste innlegg

Illustrasjon av Nye Drammen Sykehus

– BIM er vår mulighet til å påvirke arkitekturen

Er Drammen Sykehus et skoleeksempel på hvordan digitale verktøy og BIM kan revolusjonere byggebransjen og levere prosjekter som både møter dagens behov, men også...