Verdens største smartglass-prosjekt

Saint-Gobains datterselskap SageGlass skal levere 20 000 m² med smarte glass til et indisk eiendomsprosjekt der Google vil være største leietaker.

Kontorbygget Rio Business Park på 1,6 millioner m² utvikles av Bagmane Group i Bangalore i India. SageGlass vil levere det elektrokromatiske glasset SageGlass Harmony®, samt utstyr og programvare for å styre disse.

Foto av Elektrokromatisk glass
SageGlass Harmony® er det første elektrokromatiske glasset der man kan justere fargenyansen på graderingen i glasset. Foto: ©Saint-Gobain

Elektrokromatisk glass – også referert til som smart glass eller dynamisk glass – bruker automatisk intelligent teknologi for å styre lys- og energitransmisjon i glass. Teknologien gir muligheter til å optimalisere dagslystilgang, inneklima og energiforbruk.

– De ansattes komfort og innemiljø samt bærekraft prioriteres høyt i utvikling av nye kontorbygninger. SageGlass leverer på begge områdene, sier Namrata Vora, salgssjef i SageGlass.

For å installere og ta i bruk de mer en 12 000 smarte glasspanelene på Rio Business Park vil SageGlass samarbeide med den lokale indiske glassmesteren Glass Wall Systems.

Prosjektet forventes å være ferdigstilt august 2022.

Siste innlegg

Foto av Therese Øijord Rustad

Trenger man en byarkitekt?

I de første tegningene av prosjektet Meierihagen i Askim var fasadene i hvit murpuss. I de ferdige byggningene er det håndbanket teglstein med fargespill...