Valle View med tredimensjonal fasade

Valle View er det andre bygget i kontorkomplekset Valle og har fått BREEAM-NOR Excellent sertifisering.

Valle View er, akkurat som nabobygningen Valle Wood, sertifisert med BREEAM-NOR Excellent for sitt bidrag til et bedre miljø og som en investering i stedet, skriver WICONA i en pressemelding.

Foto av Valle View

Fasadeelementene i Valle View følger samme konstruksjon og design som i Valle Wood, og skaper en helhet av de to bygningene.

Utviklingsprosjektet (området) omfatter 60 000 kvadratmeter kontorlokaler og består av totalt 3 bygninger (Valle Wood, Valle View, Valle Vision). For å gjøre det lettere for de som skal bruke kontorene, ligger eiendommene strategisk nær t-banen, flybusser, E6 og øvrige større veier.

Skjermende effekt

Valle View er en bygning med 13 etasjer og er designet for å gi en skjermende effekt mot trafikken på E6, som går forbi.

 

Foto av Valle ViewSammenlignet med Valle Wood på 7 etasjer er Valle View derfor mye høyere, og vil på en måte fungere som en beskyttelse også for Valle Wood.

I utformingen har man også lagt stor vekt på at bygningen skal unngå å danne skygge på torget, som er tenkt som en naturlig møteplass for de som jobber der og for beboerne i nærområdet.

Selv om du kan se bygningenes ulike materialbruk og karaktertrekk, viser skrågeometrien i designet at bygningene hører sammen.

Tredimensjonal fasade

Foto av Valle View

Vindusflatene i fasadene store og utnytter dagslyset og den gode utsikten.

Fasaden i Valle View er tredimensjonal, ikke bare for å stoppe vinden, men også for å la metalloverflatene fange lyset på de mest spektakulære måtene og gi variasjon i mønsteret.

WICONAs elementfasader er levert av UPB Aile.

Fakta

  • Navn: Valle View
  • Sted: Oslo
  • Prosjekt: Kontorbygg
  • WICONA-produkter: WICTEC EL evo
  • Areal: 22 000 m² samt kjeller på 5 000 m²
  • Byggherre: NCC Property Development
  • Entreprenør: NCC Building Nordic
  • Arkitekt: Lund+Slaatto Arkitekter AS
  • Foto: Trond Joelsson, Byggeindustrien

Siste innlegg

Illustrasjon av Nye Drammen Sykehus

– BIM er vår mulighet til å påvirke arkitekturen

Er Drammen Sykehus et skoleeksempel på hvordan digitale verktøy og BIM kan revolusjonere byggebransjen og levere prosjekter som både møter dagens behov, men også...