Valle View med tredimensjonal fasade

Valle View er det andre bygget i kontorkomplekset Valle og har fått BREEAM-NOR Excellent sertifisering.

Valle View er, akkurat som nabobygningen Valle Wood, sertifisert med BREEAM-NOR Excellent for sitt bidrag til et bedre miljø og som en investering i stedet, skriver WICONA i en pressemelding.

Foto av Valle View

Fasadeelementene i Valle View følger samme konstruksjon og design som i Valle Wood, og skaper en helhet av de to bygningene.

Utviklingsprosjektet (området) omfatter 60 000 kvadratmeter kontorlokaler og består av totalt 3 bygninger (Valle Wood, Valle View, Valle Vision). For å gjøre det lettere for de som skal bruke kontorene, ligger eiendommene strategisk nær t-banen, flybusser, E6 og øvrige større veier.

Skjermende effekt

Valle View er en bygning med 13 etasjer og er designet for å gi en skjermende effekt mot trafikken på E6, som går forbi.

 

Foto av Valle ViewSammenlignet med Valle Wood på 7 etasjer er Valle View derfor mye høyere, og vil på en måte fungere som en beskyttelse også for Valle Wood.

I utformingen har man også lagt stor vekt på at bygningen skal unngå å danne skygge på torget, som er tenkt som en naturlig møteplass for de som jobber der og for beboerne i nærområdet.

Selv om du kan se bygningenes ulike materialbruk og karaktertrekk, viser skrågeometrien i designet at bygningene hører sammen.

Tredimensjonal fasade

Foto av Valle View

Vindusflatene i fasadene store og utnytter dagslyset og den gode utsikten.

Fasaden i Valle View er tredimensjonal, ikke bare for å stoppe vinden, men også for å la metalloverflatene fange lyset på de mest spektakulære måtene og gi variasjon i mønsteret.

WICONAs elementfasader er levert av UPB Aile.

Fakta

  • Navn: Valle View
  • Sted: Oslo
  • Prosjekt: Kontorbygg
  • WICONA-produkter: WICTEC EL evo
  • Areal: 22 000 m² samt kjeller på 5 000 m²
  • Byggherre: NCC Property Development
  • Entreprenør: NCC Building Nordic
  • Arkitekt: Lund+Slaatto Arkitekter AS
  • Foto: Trond Joelsson, Byggeindustrien

Siste innlegg

Render av Bergen ByArena

Team ledet av C.F. Møller Architects vant internasjonal arkitektkonkurranse om Bergen...

C.F. Møller Architects står bak den nye multiarenaen med hotell og konferansesenter, og utviklingsplanen for Nygårdstangen byområde i Bergen. Sammen med HLM Arkitektur fra Bergen,...