U219 fokuserer på komfort, helse og produktivitet

Ifølge ferske studier viser forskning at kjedelige kontorer fører til mer fravær. U219 er et godt eksempel på et moderne kontorbygg der myke verdier og trivsel er tatt hensyn til i design og utforming – et arkitektonisk virkemiddel for å anspore til løsninger og kreativitet hos brukerne.

Når man bygger kontorbygg, bør disse betraktes som nøkler til fremtidens miljø for ansatte. U219 fokuserer på komfort, helse og produktivitet, skriver WICONA i en pressemelding.

U219 har en unik WICONA glassfasade, og har blitt BREEAM Excellent-sertifisert.

Progressive løsninger

Bygningen viser tar hensyn til brukernes trivsel ved å garantere komfort gjennom materialer av høy kvalitet og progressive tekniske løsninger.

I U219 er det også lagt stor vekt på akustikk og lydnivå. Elementfasaden, signert WICONA, stopper støy fra utsiden. Det unike med denne bygningen er kombinasjonen av standard- og SG-løsninger og prinsippene for fiksering av vertikale pilastre.

– Vi fikk dette prosjektet takket være vår standard elementfasade med glasslister for fiksering av glass. Vi måtte også endre fire fasader på baksiden av bygget til SG-løsninger, hvilket krevde et helt nytt konsept for hele bygningen. Vi har utviklet designet helt fra idéstadiet, og har klart å fullføre prosjektet i henhold til tidsfristen, sier Rimantas Staknevicius i WICONA.

Foto av U219
Klart glass gir fullt innsyn i bygningen. Foto: Evaldas Lasys

Bygningens særegne eksteriør skiller seg godt ut i bymiljøet. Arealet dekker 15 000 m², og består av to blokker som er forbundet med et atrium. Det mest fremtredende er det ovale partiet med klart glass som viser det som skjer på innsiden for de som ser inn.

Den høye 1. etasjen fremstår som en forlengelse av bydelens kommersielle virksomhet, samtidig som panoramautsikten fra de øvre etasjene gir en følelse av nærhet til byens puls.

U219 er mangesidig og tilbyr leietakere tilpassede lokaler avhengig av behov og krav – som romstørrelse, lunsjområder, pauseområder, kjøkkenkrok, møterom og private områder.

Andre prosjekter bygget med samme løsning er Sqveras og Magnum i Kaunas (Litauen), World Trade Center i Karlskrona og Kv. Konsulatet i Linköping (Sverige).

Allerede i designfasen tok arkitektene stort hensyn til de globale trendene som stiller krav til både design og konstruksjon, noe som førte til at U219 oppnådde «BREEAM Excellent New Construction Standard.»

Fakta

  • Prosjekt: U219 Business centre
  • Arkitekt: Cloud architektai UAB
  • Sted: Vilnius, Litauen
  • Produsent: Glasma Service UAB & Aliuminio fasadai UAB
  • WICONA-løsninger: WICTEC EL evo & EL SG evo skreddersydde løsninger
  • Sertifisering: BREEAM Excellent New Construction Standard
  • Foto: Evaldas Lasys

Siste innlegg

Render av forslag til ny Veterinærhøgskole

Arkitektenes forslag til å utvikle Den gamle Veterinærhøgskolen

Oslobygg og Linstow stiller ut tre arkitektteams forslag til hvordan Den gamle Veterinærhøgskolen kan utvikles frem mot 2040. Oslobygg og Linstow overtok hver sin del...