Topparkitekter samler seg i Telegrafen

Det prisvinnende arkitektkontoret Kristin Jarmund Arkitekter (KJ-A) blir en del av Nordic – Office of Architecture i Oslo. – De har høy profesjonalitet og et uslåelig godt omdømme i bransjen. For oss er dette et godt valg for videre vekst, sier Kristin Jarmund.

Nordic — Office of Architecture befester nå sin posisjon som et av de ledende arkitektmiljøene i Norden. Hovedkontoret som ligger i Telegrafen, et av monumentalbygningene i Kvadraturen i Oslo, vil nå huse over 250 arkitekter og blir Norges største arkitektkontor under ett tak, skriver Nordic Office of Architecture i en pressemelding.

De to selskapene ser at deres ulike prosjekter gir en sterk plattform for videre og felles utvikling. Ambisjonen er å skape enda bedre arkitektur.

Daglig leder i Nordic, Eskild Andersen, understreker at Nordic og KJ-A sammen vil bli et utrolig spennende fagmiljø for arkitektur i Norden.

Sterkt fagmiljø

– Kristin Jarmund og hennes kolleger er stjerner i nordisk arkitektur. Vi tvilte ikke et sekund da denne muligheten oppstod, sier daglig leder i Nordic, Eskild Andersen.

Kristin Jarmund, som gjennom mange år har bygget opp KJ-A, sier at Nordic er et strategisk riktig valg for å sikre kontinuitet både for kunder og det hennes medarbeidere i KJ-A har skapt. Hun fremhever at Nordic og KJ-A med sine ulikheter utfyller hverandres faglige plattform. Vi får et tryggere fundament å stå på og bedre utviklingsmuligheter. Kristin vil selv gå inn som partner og fungere som en av de kreative lederne i selskapet.

– Vi er stolte over alt vi har oppnådd, men nå trengte vi et større fellesskap for å kunne bli enda bedre og nå lenger, sier Jarmund.

KJ-A Arkitekter

Kristin Jarmund etablerte sitt kontor i 1985 og har siden stått for en rekke viktige prosjekter både i Norge og utlandet, blant disse er Den Norske ambassaden i Kathmandu, Justervesenets hovedkontor, Nydalen T-banestasjon, Westerdals School of Communication og Stortingsgata 6.

KJ-A er tildelt en rekke priser, blant annet Houen Fonds Diplom, Norges høyeste arkitekturutmerkelse i 2000, for Justervesenet.

I 2011 ble Kristin Jarmund utnevnt som «Honorary Fellow» i The American Institute of Architects (HonFAIA). Før henne var det kun tre norske arkitekter, Sverre Fehn, Kjell Lund og Nils Slaatto, som hadde fått prisen. I 2014 ble Kristin Jarmund tildelt Anders Jahres kulturpris.

KJ-A vil bli en integrert del av Nordic, men organisert slik at både medarbeidere og kunder kan være trygge på at den kvaliteten og identiteten som merkevaren KJ-A står for, blir videreført.

Nordic vokser

Nordic eies av Norconsult og er allerede etablert som et av de fremtredende arkitektkontorene i Norden. Med over 230 arkitekter i Oslo, København og Reykjavik, har selskapet de siste årene blant annet stått for prosjekter som Nytt Regjeringskvartal, Stavanger Universitetssykehus, Oslo Lufthavn Gardermoen og Politiets Beredskapssenter.

–04 Kristin Jarmund er et stort navn i det norske og internasjonale arkitekturmiljøet, og det er en fjær i hatten for oss at hun ville komme hit. Kristin og hennes medarbeidere er i toppsjiktet i denne bransjen, sier Eskild Andersen.

Siste innlegg

Foto av Sabina Spahović

Fasadeentreprenørens erfaringer med bruk av BIM i ny Drammen Sykehus

Viken Fasade AS i Fredrikstad har levert 4.000 kvadratmeter glassfasader og -tak til Drammen Sykehus. Fasadeentreprenøren har liten erfaring med bruk av BIM, og...