Snøhetta vinner pris for Le Mondes nye bygg i Paris

Med et nytt hovedkvarter vil Le Monde Group kunne samle alle sine 1600 ansatte under samme tak i hjertet av Paris.

– Arkitekturen handler om å skape åpenhet i en tid der frykt og usikkerhet driver samfunnene våre mot flere barrierer, skriver Snøhetta i en pressemelding.

Ellevte desember mottok prosjektet den prestisjetunge franske eiendomsprisen «Grand Prix SIMI» i kategorien for nye kontorbygg som er større enn 10.000 m².

Le Monde Group utgir noen av Frankrikes mest berømte publikasjoner, inkludert Le Monde, Courrier International, Télérama, La Vie, and HuffPost. Tidligere har disse publikasjonene vært spredt over ulike steder i Paris. Nå vil alle samles under samme tak sammen med tidsskriftet «l’Obs», tidligere Le Nouvel Observateur, som også er eid av gruppens aksjonærer.

Satser på journalistene

Prosjektet er et uttrykk for Le Monde Groups satsning og investering i journalistikken i en tid der andre mediehus krymper sine redaksjoner.

– Jeg er veldig glad for at Le Monde Group har lagt sitt nye hovedkvarter til Rive-Gauche distriktet i hjertet av Paris. Dette vil stimulere til videre utvikling av området. I en tid der informasjon og dialog er viktigere enn noensinne, håper jeg at 67-69 Avenue Pierre-Mendès-France blir en drivkraft for å promotere transparent og lett tilgjengelig informasjon for alle, sier byens borgermester, Anne Hidalgo.

Snøhetta ble invitert til et møte med Le Monde Group i januar 2015, bare noen få dager etter terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo Magazine.

I en tid der hele Paris var i en slags krisemodus ble det økt fokus på å ta et klart standpunkt til hvordan mediene skulle forholde seg til et større publikum. Le Monde Group valgte å satse på generøsitet og åpenhet, og dette gjenspeiles i det nye bygget.

– Le Monde Groups hovedkvarter har siden oppstarten legemliggjort et arkitektonisk og symbolsk motvekt til de mange utfordringene samfunnene våre står overfor i dag. Bygningen handler først og fremst om skape åpenhet i en tid der frykt og usikkerhet driver samfunnene våre mot flere barrierer og økt sikkerhet, sier grunnlegger og partner i Snøhetta, Kjetil Trædal Thorsen.

Den 22 933 kvadratmeter store bygningen har en konkav form der en bro spenner over 80 meter fra den ene siden til den andre, og binder sammen to tomter. Bygget er forankret på begge sider med to syv-etasjers utkragninger.

Under bygningen er det en åpen plass med Seinen og gaten på den ene siden, og jernbanestasjonen Gare d’Austerlitz på den andre.

 

Siste innlegg

Foto av inngangsparti i Kristian Augustgate 13

EU krever energisparing i bygg

EUs nye «bygningsdirektiv» er strategiske verktøy som blant annet skal gi økt energieffektivitet, redusere klimagassutslippene, og fremme en mer bærekraftig byggebransje. Innføring av direktivet...