Skanska skal ta smarte fasadegrep i rehabilitering av St. Olavs Plass

Skanska skal foreta en moderne rehabilitering av St. Olavs Plass 5 for Entra, med stort fokus på miljø og ombruk.

Bygget fra 1969 ligger sentralt på Tullin i Oslo, og er tegnet av en av Norges fremste arkitekter. Det skal gjøres smarte fasadegrep ved inngang, hjørner og baldakin, og ved åpning av tette fasader skal det lykkes med å lette det monumentale bygget, skriver selskapet i en pressemelding.

Bygget skal totalrehabiliteres til å levere åtte kontoretasjer med mulighet for ca. 1000 arbeidsplasser i hver etasje. I tillegg skal det etableres en bedriftsrestaurant, nye garderobefasiliteter, lager, sikker innvendig sykkelparkering og rundt 30 parkeringsplasser.

Rehabiliteringsprosjektet vil ha oppstart i januar 2021 og planlagt overlevering i juli 2022.

Hver etasje er omtrent 1800 kvadratmeter. Totalt utgjør kontorandelen omtrent 12.500 kvadratmeter fordelt på åtte etasjer.

Møter dagens miljøkrav

I tillegg til omfattende gjenbruk i prosjektet, settes det også en ambisjon om miljøsertifiseringen «Breeam NOR Very Good» som minimum i byggefasen og «Breeam In Use Excellent» som en standard for bygget i bruk. Dette er med på å oppgradere bygget til å møte dagens energikrav.

Arkitektonisk perle

Byggets arkitekt Erling Viksjø regnes som en av Norges fremste arkitekter og en ledestjerne innen norsk modernisme, og tegnet i sin tid en rekke signalbygg, blant annet Høyblokka og Y-blokka i Regjeringskvartalet.

Aarven etter Viksjø vil bli godt ivaretatt og videreført med respekt i prosjektet.

Siste innlegg

Render av Bergen ByArena

Team ledet av C.F. Møller Architects vant internasjonal arkitektkonkurranse om Bergen...

C.F. Møller Architects står bak den nye multiarenaen med hotell og konferansesenter, og utviklingsplanen for Nygårdstangen byområde i Bergen. Sammen med HLM Arkitektur fra Bergen,...