Skanska skal ta smarte fasadegrep i rehabilitering av St. Olavs Plass

Skanska skal foreta en moderne rehabilitering av St. Olavs Plass 5 for Entra, med stort fokus på miljø og ombruk.

Bygget fra 1969 ligger sentralt på Tullin i Oslo, og er tegnet av en av Norges fremste arkitekter. Det skal gjøres smarte fasadegrep ved inngang, hjørner og baldakin, og ved åpning av tette fasader skal det lykkes med å lette det monumentale bygget, skriver selskapet i en pressemelding.

Bygget skal totalrehabiliteres til å levere åtte kontoretasjer med mulighet for ca. 1000 arbeidsplasser i hver etasje. I tillegg skal det etableres en bedriftsrestaurant, nye garderobefasiliteter, lager, sikker innvendig sykkelparkering og rundt 30 parkeringsplasser.

Rehabiliteringsprosjektet vil ha oppstart i januar 2021 og planlagt overlevering i juli 2022.

Hver etasje er omtrent 1800 kvadratmeter. Totalt utgjør kontorandelen omtrent 12.500 kvadratmeter fordelt på åtte etasjer.

Møter dagens miljøkrav

I tillegg til omfattende gjenbruk i prosjektet, settes det også en ambisjon om miljøsertifiseringen «Breeam NOR Very Good» som minimum i byggefasen og «Breeam In Use Excellent» som en standard for bygget i bruk. Dette er med på å oppgradere bygget til å møte dagens energikrav.

Arkitektonisk perle

Byggets arkitekt Erling Viksjø regnes som en av Norges fremste arkitekter og en ledestjerne innen norsk modernisme, og tegnet i sin tid en rekke signalbygg, blant annet Høyblokka og Y-blokka i Regjeringskvartalet.

Aarven etter Viksjø vil bli godt ivaretatt og videreført med respekt i prosjektet.

Siste innlegg

Foto av inngangsparti i Kristian Augustgate 13

EU krever energisparing i bygg

EUs nye «bygningsdirektiv» er strategiske verktøy som blant annet skal gi økt energieffektivitet, redusere klimagassutslippene, og fremme en mer bærekraftig byggebransje. Innføring av direktivet...