Skanska skal bygge Inderøy Helsebygg

I vår vant Skanska konkurransen om å bygge nytt nytt helse- og omsorgssenter i kommunesenteret Straumen, og nå er kontrakten med Inderøy kommune signert.

Helse og omsorgssenteret er på ca 8600m2, og inneholder blant annet 50 boenheter, produksjonskjøkken for kommunen, dagsenter, kontorer for rus og psykiatri og parkeringskjeller samt et stort utomhusanlegg, skriver Skanska i en pressemelding.

Tettstedet Straumen har tidligere vunnet «Staten sin pris for bærekraftig by- og stedsutvikling 2020 – Attraktiv by-prisen».

Inderøy helsebygg er plassert midt i kommunesenteret og er en viktig del av kommunens satsing på eldreomsorg og utvikling av et levende sentrum.

– Vi i Skanska er stolte over å få være med å bidra med vår kompetanse i arbeidet med å utvikle dette fremtidsrettede helse og omsorgssenteret sammen med kommunen. Vår visjon er å bygge for et bedre samfunn og i dette prosjektet bidrar vi både til å realisere planen kommunen har for å styrke omsorgstjenesten og ikke minst vitalisering av sentrum. Vi har hatt en meget god samspillfase og ser frem til det videre samarbeidet om å gjennomføre dette viktige prosjektet for lokalsamfunnet, forteller Trond Krogstadmo, regiondirektør Skanska Bygg Midt/ Nord.

Skanska har hatt med seg HUS arkitekter og Inby landskapsarkitekter i utviklingen av prosjektet.

Byggearbeidet starter umiddelbart, og prosjektet skal overleveres juli 2022.

 

Siste innlegg

Render av forslag til ny Veterinærhøgskole

Arkitektenes forslag til å utvikle Den gamle Veterinærhøgskolen

Oslobygg og Linstow stiller ut tre arkitektteams forslag til hvordan Den gamle Veterinærhøgskolen kan utvikles frem mot 2040. Oslobygg og Linstow overtok hver sin del...