Skal rehabilitere og bygge om Oslo Atrium

Veidekke inngått kontrakt med Watrium AS om å rehabilitere og bygge om kontorbygget Oslo Atrium i Bjørvika.

Oppdraget gjennomføres som en samspillsentreprise og er verdt om lag 740 millioner kroner ekskl. mva., skriver Veidekke i en pressemelding.

Oslo Atrium ble bygget for 20 år siden for Watrium av Veidekke med NIELSTORP+ arkitekter AS på laget. Det er de samme aktørene som nå skal gjennomføre den betydelige oppgraderingen som tilpasser bygget til dagens situasjon og videreutvikler eiendommen med ytterligere kvaliteter.

– Vi takker så mye for tilliten og oppdraget. Vi har bak oss en grundig og god samspillsfase, og gleder oss til å samarbeide videre med Watrium og brukerne av bygget. Vi setter ekstra pris på oppdraget siden dette er et bærekraftig prosjekt og samtidig den hittil største kontrakten for vår rehab-avdeling, sier avdelingsleder Rune Andersstuen i Veidekke Bygg Oslo.

Ombruk

Oslo Atrium skal bli et bærekraftig næringsbygg som skal miljøsertifiseres etter standarden BREEAM In-Use nivå Very Good.

Ved å rehabilitere dagens bygg reduseres klimagassutslippet med 70 prosent sammenlignet med å oppføre et tilsvarende nytt bygg. Det er gjennomført en ombruks-­kartlegging slik at en god del av bygget skal brukes på nytt, også i andre byggeprosjekter i Oslo. I tillegg til fjernvarme blir det nå et stort solcelleanlegg på taket.

– I tillegg til å være et moderne og fremtidsrettet næringsbygg, er ambisjonen vår at Oslo Atrium skal være et attraktivt samlingspunkt for publikum i Bjørvika hvor bruken og atmosfæren skal kunne endres og tilpasses gjennom døgnet, sier Oscar Wilhelmsen, ansvarlig for Watriums eiendoms­investeringer.

Render av nye Oslo Atrium
Ny takterrasse. Fotograf: NIELSTORP+ arkitekter

Totalt er det 36.000 m² som skal moderniseres til et topp moderne bygg av ypperste kvalitet, med spisesteder og andre tjenestetilbud på bakkenivå for å bidra til liv i Oslos mest spennende bydel.

Største leietaker blir KPMG som skal flytte inn i tre av etasjene, og på toppen av det hele kommer en nytt spektakulært bygg (UFO) og takterrasse.

Byggearbeidene har startet opp, og planlagt overtakelse i mars 2025.

Siste innlegg

Render av forslag til ny Veterinærhøgskole

Arkitektenes forslag til å utvikle Den gamle Veterinærhøgskolen

Oslobygg og Linstow stiller ut tre arkitektteams forslag til hvordan Den gamle Veterinærhøgskolen kan utvikles frem mot 2040. Oslobygg og Linstow overtok hver sin del...