Rekkverk av gjenvunnet aluminium

BeslagGrossisten satser på Hydro CIRCAL i rekkverksystemer – grønnere aluminium med minst 75 prosent resirkulert aluminium.

Norske BeslagGrossisten bruker nå Hydro CIRCAL i ett av sine rekkverksystemer og i sitt helglass kontorvegg-system. Det gjør at de kan tilby produkter som består av minst 75 prosent resirkulert aluminium. Et naturlig steg med mange positive effekter for både kunder og miljøet, skriver bedriften i en pressemelding.

Med opprinnelse i Sandnes er BeslagGrossisten en velkjent grossist innenfor den norske glass- og fasadebransjen. BeslagGrossisten er først og fremst kjent for sine beslag, men selskapet tilbyr også produkter som glassvegger, glassrekkverk og glasstak.

Det er de to første produktområdene som nå er videreutviklet ved hjelp av resirkulert aluminium i form av Hydro CIRCAL. Hydro CIRCAL er et CO2-fattig aluminium av høy kvalitet som gir brukt materiale nytt liv.

– Det nye samarbeidet med Hydro gjør at vi kan tilby våre kunder ytterligere en dimensjon i våre produkter. Med Hydro CIRCAL reduserer vi vårt miljøfotavtrykk samtidig som vi gir våre kunder større valgfrihet. Aluminium er et fantastisk materiale som har framtiden foran seg, kanskje spesielt innenfor vår bransje, sier Trond Veggeberg, administrerende direktør og eier i BeslagGrossisten.

Grønnere aluminium

Hydro CIRCAL er et grønnere aluminum som baseres på brukt og gjenvunnet aluminiumskrap. Hydro CIRCAL er produsert av minst 75 prosent gjenvunnet aluminiumskrap fra for eksempel bilindustri, emballasje og riveprosjekter i byggebransjen.

Materialet rengjøres og sorteres nøye. Det gjør at man får nye produkter av topp kvalitet. Denne prosessen er bra både for miljø og kundene og bidrar til en sirkulær økonomi.

– Ved å gjenvinne aluminium reduserer vi energiforbruket i produksjonsfasen samtidig som vi kan tilby våre kunder aluminium med høy kvalitet. Det føles veldig bra at BeslagGrossisten velger å satse på Hydro CIRCAL og med det lede vei innen beslagbransjen, sier Mads Å. Madsstuen, Area Sales Manager i Hydro Extrusions i Norge.

– Hydro CIRCAL er et unikt produkt som flytter grensene for gjenvunnet aluminium. Produksjon av primæraluminium er energikrevende. Men ved å gjenvinne aluminiumskrap reduserer vi energiforbruket betraktelig og dermed også vårt karbonfotavtrykk, og tar et enda større ansvar for å motvirke klimaendringerr. Vi ser fram til å samarbeide med BeslagGrossisten og til å gjøre det vi kan for å hjelpe dem på veien, sier Thomas Almli, salgsdirektør for Hydro Extrusions i Norge.

Siste innlegg

Foto av tårnhytter i Manshausen 3.0

To tårn på Manshausen

Polfarer Børge Ouslands landskapshotell har blitt utvidet med hyttene Nansen og Amundsen som har glass fra tak til gulv. Tekst: Therese Myklebust   Arkitekt Snorre Stinessen har...