Nytt FutureBuilt-prosjekt i massivtre

Sammen med Fyrstikkbakken 14 AS skal AF Gruppen bygge 163 leiligheter fordelt på fire boligblokker i massivtre ved Fyrstikkbakken 14.

Prosjektet i FutureBuilt-programmet som har mål om 50 % reduksjon i klimagasser, skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Fyrstikkbakken 14 er FutureBuilts første kommersielle boligprosjekt i massivtre, og er eid 50/50 av Birk & Co AS og AF Eiendom.

Prosjektet har vært utviklet i samspill og gjennomføres som en totalentreprise med verdi på ca. MNOK 370 ekskl. mva. Prosjekteringen starter umiddelbart og oppstart bygging er planlagt fra Q2 2021. Boligprosjektet består av ett byggetrinn og ferdigstillelse er forventet Q4 2023.

– Det har vært spennende å videreutvikle dette boligprosjektet i massivtre med Birk & Co og AF Eiendom. Vi ser frem til å realisere det første boligprosjektet i massivtre i denne skala i Norge. Prosjektet passer godt inn i AF Gruppen sin strategi om bærekraftige og innovative prosjekt med et mål om 50 % reduksjon i klimagasser og effektiv bruk av digitale verktøy, sier Tormod Solberg, konserndirektør i AF Gruppen.

Siste innlegg

Foto av inngangsparti i Grev Wedels plass 9

Gjenbruk i Oslo sentrum

Omfattende gjenbruk og innovative energiløsninger har stått sentralt i den omfattende renoveringsprosessen av Grev Wedels plass 9. Bygget framstår som nytt og moderne, samtidig...