Nytt boligprosjekt i Bjørvika

Oslo S Utvikling (OSU) har gitt Veidekke oppdraget med å bygge det miljøsertifiserte boligprosjektet Vannkunsten Syd i Bjørvika i Oslo. Kontrakten er en totalentreprise verdt 476 millioner kroner ekskl. mva.

Vannkunsten Syd består av fem punkthus med til sammen 91 leiligheter. Totalt er prosjektet på 15.500 m², der 12.400 m² er boliger med parkeringskjeller og 3.100 m² næringsarealer. Prosjektet skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM-NOR, skriver Veidekke i en pressemelding.

Miljøsertifiseres

– Vi takker OSU for tilliten og for nok et spennende og bærekraftig byggeoppdrag. Vi er stolte over å få være med på å bygge Bispevika som blir et knallfint og unikt område ved sjøkanten i Oslo sentrum. Vi setter ekstra stor pris på at det hele skal miljøsertifiseres, og gleder oss til å gjennomføre prosjektet i godt og tett samspill med OSU og alle involverte parter, sier direktør Anders Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

OSU står bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, inkludert boligprosjektet Mariakvartalet der Veidekke starter byggingen av kjelleren i disse dager.

Prosjektet Vannkunsten er utviklet i to faser, der de første ni husene nord for Bispekilen er kledd med grå Oppdal-skifer og stod ferdig i 2021. Vannkunsten Syd som Veidekke skal bygge består av fem nye hus, tegnet i tre forskjellige størrelser og som skal kles i Otta-skifer rust. De laveste husene skal ligge nærmest sjøen, og husene stiger i høyde jo nærmere man kommer byen.

Oppstart av byggearbeidene er planlagt i september med ferdigstillelse høsten 2025.

LES OGSÅ: Ellen de Vibe: Levende byrom

Siste innlegg

Render av forslag til ny Veterinærhøgskole

Arkitektenes forslag til å utvikle Den gamle Veterinærhøgskolen

Oslobygg og Linstow stiller ut tre arkitektteams forslag til hvordan Den gamle Veterinærhøgskolen kan utvikles frem mot 2040. Oslobygg og Linstow overtok hver sin del...