Ny foldedør visker ut skillet mellom ute og inne

SAPA har utvidet sitt produktsortiment med den nye foldedøren AMBIAL.

Døren er hovedsakelig ment for offentlige rom der man ønsker å integrere innemiljøet med det som er på utsiden. Det kan f.eks. være å åpne restaurantdøren helt opp mot parken eller uteserveringen, skriver SAPA i en pressemelding.

Lave terskel, skjulte hjul og foldbaret og flatt håndtak gjør det lettere for brukeren å manøvrere døren.

Når døren er lukket isolerer den godt, og sparer samtidig energi.

Foldedøren kan ha inntil 10 dørblader. Foto: SAPA

AMBIAL foldedør kan ha inntil 10 dørblader med en høyde på 3 meter, i en åpning inntil 12 meter.

Foldedøren kan plasseres i rett linje eller flytende i et hjørne – uten synlige beslag. Hvert dørblad kan ha en maksimal vekt på 150 kg.

Det er også mulig å åpne en side i hjørneløsningen samtidig som den andre siden er helt stengt.

AMBIAL kan oppfylle mange arkitektoniske ønsker i form og funksjon, for eksempel en rettlinje, eller rundt et hjørne, innadslående eller utadslående. Konstruksjonen kan tilpasses både i nybygg, renovering, næringsbygg og privatboliger.

Integrerte beslag, skjulte hjul og drenering skaper en helhetlig finish. Profilene er flate og smale og den synlige delen kjennetegnes av en overflate på 66 mm i standardversjon og 76 mm i forsterk et versjon.

Foldbare håndtak gir endiskretintegrering i rammen. I hjørneversjonene er kun ett håndtak nødvendig for å åpne i begge retninger. Den 75 mm brede profilen klarer en glasstykkelse på inntil 59 mm, og gjør det mulig å oppnå en U-verdi mindre enn 1,0.

Resirkulert aluminium

AMBIAL er produsert med Hydro CIRCAL®, med minst 75% resirkulert aluminium fra tidligere brukte byggevarer.

Hydro CIRCAL er en aluminiumlegering med et av verdens laveste karbonavtrykk; mindre enn 2,3 kg CO2 per kilo produsert aluminium.

Siste innlegg

Foto av utsiktstårn

Glasset som kan redde milliarder av fugler

Det fuglesikre glasset utviklet av Pilkington er belagt med vertikale linjer som reflekterer UV-stråling. De fleste fuglesorter vil se det, og styre unna. Anett...