Ny foldedør visker ut skillet mellom ute og inne

SAPA har utvidet sitt produktsortiment med den nye foldedøren AMBIAL.

Døren er hovedsakelig ment for offentlige rom der man ønsker å integrere innemiljøet med det som er på utsiden. Det kan f.eks. være å åpne restaurantdøren helt opp mot parken eller uteserveringen, skriver SAPA i en pressemelding.

Lave terskel, skjulte hjul og foldbaret og flatt håndtak gjør det lettere for brukeren å manøvrere døren.

Når døren er lukket isolerer den godt, og sparer samtidig energi.

Foldedøren kan ha inntil 10 dørblader. Foto: SAPA

AMBIAL foldedør kan ha inntil 10 dørblader med en høyde på 3 meter, i en åpning inntil 12 meter.

Foldedøren kan plasseres i rett linje eller flytende i et hjørne – uten synlige beslag. Hvert dørblad kan ha en maksimal vekt på 150 kg.

Det er også mulig å åpne en side i hjørneløsningen samtidig som den andre siden er helt stengt.

AMBIAL kan oppfylle mange arkitektoniske ønsker i form og funksjon, for eksempel en rettlinje, eller rundt et hjørne, innadslående eller utadslående. Konstruksjonen kan tilpasses både i nybygg, renovering, næringsbygg og privatboliger.

Integrerte beslag, skjulte hjul og drenering skaper en helhetlig finish. Profilene er flate og smale og den synlige delen kjennetegnes av en overflate på 66 mm i standardversjon og 76 mm i forsterk et versjon.

Foldbare håndtak gir endiskretintegrering i rammen. I hjørneversjonene er kun ett håndtak nødvendig for å åpne i begge retninger. Den 75 mm brede profilen klarer en glasstykkelse på inntil 59 mm, og gjør det mulig å oppnå en U-verdi mindre enn 1,0.

Resirkulert aluminium

AMBIAL er produsert med Hydro CIRCAL®, med minst 75% resirkulert aluminium fra tidligere brukte byggevarer.

Hydro CIRCAL er en aluminiumlegering med et av verdens laveste karbonavtrykk; mindre enn 2,3 kg CO2 per kilo produsert aluminium.

Siste innlegg

Foto av inngangsparti i Kristian Augustgate 13

EU krever energisparing i bygg

EUs nye «bygningsdirektiv» er strategiske verktøy som blant annet skal gi økt energieffektivitet, redusere klimagassutslippene, og fremme en mer bærekraftig byggebransje. Innføring av direktivet...