Ny film om Villa Reilstad

Villa Reilstad ble tegnet av arkitekten Helen & Hard og vant Glassprisen i 2019. Nå kan du bli kjent med historien bak prosjektet.

Et «hjem» er mer en kun en bygning og hvert hjem har sin egen historie. I den nye filmserien «Home is everything» fortelles historien om Villa Reilstad på Finnøy utenfor Stavanger, skriver Schüco i en pressemelding.

Foto av Villa Reilstad
Det tyske filmteamet fra 27 KILOMETER ENTERTAINMENT GMBH filmet i fjor i Norge. Foto: ©Schüco International KG

Lengsel etter naturen

Merete har reist verden rundt. Hun har blant annet bodd i USA, Malaysia og England. Å bli kjent med forskjellige mennesker og kulturer har vært ekstremt berikende for henne. Men likevel var det alltid noe som manglet: en lengsel som ble sterkere over tid:

– Følelsen av å være norsk forlater deg vel aldri. Så er det naturen, det er bare så vakkert her. Jeg liker roen, freden og at livet på en måte går langsommere her.

Foto av Byggherren Merete
Byggherren Merete åpnet dørene sine og inviterte Schüco og filmteamet hjem til seg. Foto: ©Schüco International KG

Hun bestemte seg for å flytte hjem til Norge og bor nå i et hus på Finnøy, som på den ene siden utmerker seg veldig, mens på den andre siden integrerer seg perfekt i naturen rundt seg.

Vant Glassprisen 2019

Villa Reilstad ble tegnet av arkitekten Helen & Hard og vant Glassprisen i 2019.

En utstrakt og interessant bruk av glass var begrunnelsen for at prosjektet vant prisen.

Takket være skyvedører, glasstak og store glassflater virker rommene i en sømløs relasjon til stedet og omgivelsen. Naturen blir hentet inn og fanget opp i mye tre, som utsmykke interiøret på Reilstad.

– Bearbeidingen av lyset og siktlinjene er konsistent sammenvevet med romprogrammet og skaper en rik arkitektonisk opplevelse, med unnværlig hjelp fra glassets unike og varierte egenskaper, skrev juryen i 2019.

For utførende fasadeleverandør Nordan Rubicon AS er Villa Reilstad også et prosjekt som skiller seg ut:

– Prosjektet var ikke spesielt teknisk krevende. Men arkitektonisk fremstår det som en perle! Både plassering i terrenget og at fasaden er vent mot sjøen gjør bygget spesielt. Det blir lagt merke til både av folk med bygningsteknisk kompetanse, som arkitekter og av båtfolket som bare seiler forbi huset, forteller Lars Mellerud, daglig leder i Nordan Rubicon AS.

LES OGSÅ: Besøkssenter tildelt «Glassprisen 2021»

Publisering av filmen «Nordic Origins»

I september 2021 åpnet Merete dørene sine for Schüco og det tyske filmteamet fra 27 KILOMETER ENTERTAINMENT GMBH. Hun delte hennes historie med dem og resultatet ble filmen «Nordic Origins» som publiseres nå.

Foto av kameramann
Strålende vær under filmingen på Finnøy: to dager filmet teamet Villa Reilstad og de forteller i filmen Meretes historie om bygget og hva «hjem» betyr for henne. Foto: ©Schüco International KG

Filmen og mer informasjon om prosjektet finner du på her.

Fakta om bygget

  • Prosjektnavn: Villa Reilstad
  • Arkitekt: Helen & Hard AS
  • Schüco Systempartner: Nordan Rubicon AS, Klepp Stasjon
  • Totalentreprenør: Corneliussen
  • Ferdigstillelse: 2018
  • Heveskyvedør: Schüco ASS 70.HI
  • Dør: Schüco ADS 70 HI
  • Vinduer: Schüco AWS 70.HI
  • Glasstak: Schüco FWS 50

Siste innlegg

Foto av Lighthouse Aarhus

Lighthouse – verdens beste høyhus er av glass

Med sine 142 meter er Lighthouse Danmarks høyeste bygning. Glassfasadene gjør dette til et enestående og ikonisk prosjekt, og et eksempel på hvordan man...