Nordisk Film med nytt hovedkontor

Gammel fabrikkhistorikk med touch av New York, designet av LINK Arkitektur.

LINK Arkitektur har stått for interiørarkitektur og romplanlegging for Nordisk Films nye hovedkontor i Oslo, skriver selskapet i en pressemelding.

Kontorlokalene i Nedregate 7 på Grünerløkka favner om 3.500 kvm fordelt på 3 etasjer. Lokalene er inspirert av New York loft interiørstil med distinkt arkitektonisk og estetisk industripreg; høyt tak støttet med tykke søyler, synlige murvegger, store vindusflater som slipper inn mye lys i et åpent landskap uten innvendige vegger.

Interiørteamet i LINK Arkitektur har vært rådgiver for Nordisk Film i utformingen og møbleringen av de nye kontorlokalene og har utarbeidet planer på bakgrunn av brukernes behov.

Foto av hovedkontoret til Nordisk Film
Foto: LINK Arkitektur / Marte Garman.

LINK har hatt ansvar for all fast og løs innredning, og har i samarbeid med byggherre Storm Properties utarbeidet det totale farge- og materialkonseptet i tillegg til belysningen.

Den gamle fabrikkhistorien er hentet frem og det tydelige industripreget er videreført med glass og jern og røffe elementer. Kjølige betongtoner kombinert med varmere murstenstoner gir en fin balanse og god atmosfære.

Foto av hovedkontoret til Nordisk Film
Foto: LINK Arkitektur / Marte Garman.

For å oppnå optimale løsninger for arbeidsplassutforming tilpasset den enkelte avdelings arbeidsoppgaver har brukerne vært involvert i hele prosessen. Resultatet er funksjonelle løsninger med gode arbeidsplasser for den enkelte medarbeider og med skjermede møteplasser.

Takket være et fruktbart samarbeid med brukerne har resultatet blitt et svært velfungerende hovedkontor med en farge- og materialpalett som gir sanselig harmoni, forklarer prosjektleder Heidi Holthe i LINK Arkitektur.

Foto av hovedkontoret til Nordisk Film
Foto: LINK Arkitektur / Marte Garman.

De nye kontorlokalene samler alle Nordisk Films enheter, som tidligere var spredt på ulike lokasjoner, og huser nå Nordisk Film produksjon, Nordisk Film distribusjon, Nordisk Film Kino samt Media Direct Norge. Nordisk Film er blant Nordens ledende underholdningsselskap og er involvert i produksjon og distribusjon av filmer og serier samt kino, dataspill og digital reklame.

Siste innlegg

Foto av nye Skimuseet

Glass og furu i nye Skimuseet

I forbindelse med 100-års jubileet for Skimuseet i Holmenkollen har inngangspartiet fått en ny del tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta. Ved å demontere en del av...