Munch-museet åpnet

Da arkitektkontorene Estudio Herreros og LPO tegnet det nye hjemmet til Edvard Munchs kunst, var det byggets ærbødige bukking mot Slottet og Kongen et par kilometer unna som ble varemerket.

20 graders helling fra 40 til 55 meter over bakken illustrerer samtidig Munchs utfordrende og eksperimentelle egenart på en tidsriktig, moderne og også oppsiktsvekkende måte, skriver Høyden AS i en pressemelding.

Foto av Munch-museet

I 2015 fikk bedriften oppdrag fra LPO Arkitekter og Estudio Herreros å levere en mulighetsstudie for hvordan det nye Munchmuseet kunne vedlikeholdes inn- og utvendig med taubaserte systemer. I tillegg har de bistått med løft og montering av vindusrammer og 220 glass i overhenget. De tyngste glassene var på 950 kilo.

Se film fra byggeprosessen.

Signalbygg

Munch museet vil av alle skuelystne både bli lagt merke til og bli husket. Oslo har fått et ekte signalbygg for fremtiden.

Munchs kjente og enorme maleri «Solen» med sine 4,5 x 8 meter måtte ut gjennom taket fra sitt gamle hjem på Tøyen, ført rolig gjennom byen på både trailer og over fjorden fra Sørenga på lekter, før Solen endelig skled inn gjennom verdens største brevsprekk i sydveggen på sitt nye hjem.

I tillegg til Høyden står Oslo Bygg, Veidekke, HENT, Advansia, Siemens, LPO, Estudio Herreros, Multiconsult og GK bak det nye bygget.

Siste innlegg

Foto av tårnhytter i Manshausen 3.0

To tårn på Manshausen

Polfarer Børge Ouslands landskapshotell har blitt utvidet med hyttene Nansen og Amundsen som har glass fra tak til gulv. Tekst: Therese Myklebust   Arkitekt Snorre Stinessen har...