Multiconsult og LINK vant prestisjekontrakt om rehabilitering av Stavanger Rådhus

Kommunen mottok i alt 10 gode tilbud for prosjektering av Stavanger rådhus, skriver Multiconsult i en pressemelding.

-Multiconsult Norge AS i samarbeid med LINK Arkitektur AS vant tilbudskonkurranse fordi de leverte et godt sammensatt team, som blant annet har erfaring fra byggingen av Sandnes rådhus. I tillegg leverte de en konkurransedyktig tilbudspris. Vi gleder oss til å komme i gang med prosjekteringen og til et godt samarbeid med Multiconsult og LINK Arkitektur, sier Zakarias Chibssa, prosjektleder i Stavanger Kommune. Dette

Høye miljøambisjoner

-Ombyggingsprosjektet er et svært spennende prosjekt med høy teknologisk ambisjon. Rådhuset blir først i verden med Smartbygg nivå 4-ambisjon, samt Human Centruric mm. Bygget skal ha ekstra fokus på universell utforming og være et bygg for alle kommunens innbyggere, forteller Chibssa.

Prosjektet har høye miljøambisjoner. Bygget fra 1963 skal prosjekteres som et passivhus med BREEAM-NOR nivå Excellent. Det skal ha solcelleanlegg både på taket og integrert i fasadene, og kobles på eksisterende energisentral i OK19.

-Rehabiliteringen av rådhuset er uten tvil et prestisjeprosjekt som vi er svært stolte over å vinne. Det viser at vi har de beste fagfolkene og den riktige kompetansen til å møte de ambisiøse miljømålene som kommunen har til det nye rådhuset, sier oppdragsansvarlig for Multiconsult, Torill Sande Nygård, og får følge av Henriette Sagland, leder for LINKs kontor i Stavanger.

-Dette er et kjempespennende oppdrag for oss og uten tvil et av de viktigste prosjektene i Stavanger sentrum. Vi gleder oss til å komme i gang med arbeidet.

Fokus på ombruk

Multiconsult har i en tidligere gjennomført mulighetsstudie for ressursoptimalisering av rivematerialet fra rådhuset, foreslått en plan for ombruk i prosjektet.

Studien anbefaler at spesielt betong, tegl og glass bør ombrukes i høyest mulig grad, da disse er spesielt miljøbelastende. Dersom dette ikke ombrukes i selve bygget, anbefales det å gjenbruke i andre av kommunens eiendommer evt. selges.

-Prosjektet er fremdeles tidlig i planleggingsfasen, og derfor er mulighetene for å kunne ombruke bygningsmaterialer eller komponenter i rehabiliteringen fortsatt realistisk. Vi vil ha stort fokus på ombruk i den videre prosjekteringen og utarbeidelser av konkurransegrunnlag, forsikrer Torill Sande Nygård.

Multiconsult og LINK skal levere tjenester innen følgende fagdisipliner:

  • Prosjekteringsleder
  • Arkitektur
  • Akustikk
  • Byggeteknikk
  • Brann
  • Risiko og sikkerhet
  • Elektro
  • VVS
  • BIM

Siste innlegg

Foto av nye Skimuseet

Glass og furu i nye Skimuseet

I forbindelse med 100-års jubileet for Skimuseet i Holmenkollen har inngangspartiet fått en ny del tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta. Ved å demontere en del av...