Moderne aluminiumsfasade for nyrenoverte Van der Valk Hotel

Van der Valk Hotel Venlo i Nederland er et eksempel på sirkulær konstruksjon, innovasjon og design.

Hotellet ligger i provinsen Limburg og har en bærekraftig, cradle-to-cradle (C2C)-inspirert tilnærming, skriver WICONA i en pressemelding.

Hotellet tilstreber en sirkulær drift uten avfall. For hotellkjeden Van der Valk er dette det første hotellet som er bygget på denne unike måten.

Van der Valk Hotel Venlo renoverte den eksisterende tomten, delvis ved å rehabilitere den eksiterende bygningen (tårnet) og samtidig oppføre en ny. Sammen er bygningskroppene blitt et blikkfang.

Foto av Van der Valk Hotel Venlo
Tilnærmingen med fokus på bærekraft ble konsekvent brukt i nyrenoverte Van der Valk Hotel Venlo i tråd med retningslinjene fra Venlo kommune og hotellkjedens image og merkevarebygging. Foto: Egbert de Boer

Integrert LED-belysning i tilpasset gardinvegg

På oppdrag fra Byldis Facades har WICONA levert fasader med integrert LED-belysning, karmer og skyvedører, modifisert nøyaktig etter arkitektens ønsker.

WICONA har tilbudt en standardløsning for integrering av LED-belysning i fasader i en årrekke. Denne løsningen er basert på en dekklist i aluminium med et gjennomsiktig plastdeksel.

Foto av Van der Valk Hotel Venlo
Foto: Egbert de Boer

– Quant Architecture ønsket en noe større og mer langstrakt nese. Derfor produserte vi spesialdesignede profiler, sier Raimond Stassen, prosjektleder for WICONA.

– For å unngå at for eksempel snø, vind og vann belaster de estetiske hettene for tungt, ble det lagt spesiell vekt på form og sammenkoblinger.

Stolt over sluttresultatet

Foto av Van der Valk Hotel Venlo
De nye fasadene har fått dekorative neser i aluminium. Foto: Egbert de Boer

De dekorative nesene i aluminium er plassert overalt på de nye fasadene.

– Vi har også levert fasadene til det 52 meter høye hotelltårnet og de bredere nedre etasjene», sier Stassen.

– I Van der Valk Hotel Venlo er segmenterte og buede profiler i fasadesystemet WICTEC 50 benyttet.

De innfelte balkongene i Venlo har WICONA bunnhengslete vinduer, som garanterer høy vind- og regntetthet. De gir muligheten til å bruke vindusdører med lav terskel, som gir enkel tilgang til balkongen.

Standardløsningen gjør det også mulig med dørhåndtak både på innsiden og utsiden, for optimal sikkerhet.

Resirkulert aluminium

Aluminiumsprofilene er produsert med høykvalitetslegeringen Hydro CIRCAL som består av minst 75% resirkulert aluminium fra forbrukerskrap.

Aluminiumet kommer fra vinduer, dører og fasader som har nådd slutten av sin levetid. Spredt over to produksjonssteder i Europa blir forbrukerskrapet fragmentert, sortert og bearbeidet for produksjon av nye høykvalitets byggsystemer i aluminium. Det betyr at arkitekter, utviklere, entreprenører og sluttbrukere er sikret et bærekraftig produkt av høy kvalitet, og CO2-reduksjonen tas til et nytt nivå.»

Fakta:

  • Oppdragsgiver: Hotel Van der Valk Venlo
  • Arkitekt: Quant Architectuur
  • Entreprenør: Wijnen Bouw Group
  • WICONA-produsent: Byldis
  • Sted: Venlo, Nederland
  • Ferdigstillelse: 2021
  • Høyde: 52 m
  • Foto: Egbert de Boer

Siste innlegg

Render av forslag til ny Veterinærhøgskole

Arkitektenes forslag til å utvikle Den gamle Veterinærhøgskolen

Oslobygg og Linstow stiller ut tre arkitektteams forslag til hvordan Den gamle Veterinærhøgskolen kan utvikles frem mot 2040. Oslobygg og Linstow overtok hver sin del...