Lous Viutton med glass i seilene

Louis Vuittons flaggskip i Osaka, en av Japans viktigste havnebyer, har en fasade av glasseil i lys og luftig hvit struktur.

Arkitektene bak prosjektet er Jun Aoki & Associates.

Seilene illustrerer de bølgede seilene til Higaki Kaisen, de tradisjonelle lasteskipene som ble brukt i Osaka i perioden 1603 til 1868.

Foto av Louis Vuitton Osaka
Louis Vuitton Osaka med fasade av glasseil. Foto: Louis Vuitton

Et fletteverk av metall på bakkenivå gir ytterligere illusjoner om et flytende skip.

De tredimensjonale seilene er sammensatt av todimensjonale buede glassplater med høy gjennomsiktighet. Glassplatene er doble, og det ytterste glasset har påført keramiske fritt.

Disse skaper et hvitt tøymønster på overflaten, og eliminerer glassenes naturlige grønnskjær. Den luftige fasaden muliggjør optimal bruk av naturlig lys.

Foto av Louis Vuitton Osaka
I toppetasjen ligger to restauranter; Le Café V og Sugalabo V, sistnevnte med egen utendørs terrasse. Foto: Louis Vuitton

Fakta: Louis Vuitton Osaka

  • Oppdragsgiver: Louis Vuitton Japan KK
  • Arkitekt: Jun Aoki & Associates
  • Ferdigstillelse: 2019
  • Design team: Jun Aoki & Associates, Peter Marino Architect,H&A, TAISEI Corporation, A.N.D, Louis Vuitton Japan Malletier

Magasinet Glass & Fasade skal inspirere til bruk av glass i fasade og innredning. Denne artikkelen ble publisert i utgave 2 – 2020.

Siste innlegg

Foto av tårnhytter i Manshausen 3.0

To tårn på Manshausen

Polfarer Børge Ouslands landskapshotell har blitt utvidet med hyttene Nansen og Amundsen som har glass fra tak til gulv. Tekst: Therese Myklebust   Arkitekt Snorre Stinessen har...