Lanserer dør som tåler ekstremvær

Swedoor lanserer STORM, en ytterdør utviklet for å stå imot stadig mer ekstremt vær i Norge og Norden. Både dørbladet og karmene er utviklet for å være ekstra vannbestandig og tåle hardt vær som står rett inn på døren, uten å gå på bekostning på design.

Døren er utviklet som et svar på økende tilfeller av kraftig regn og vind, store temperaturendringer og svingninger i luftfuktigheten, skriver Swedoor i en pressemelding.

Mange områder i både Norge og Norden har nådeløst vær, og bygninger som står utsatt til krever materialer som holder over tid.

– I hele Norden finner vi områder som er ekstra utsatt for vær. Typisk langs kysten og i ugjestmilde strøk på fjellet, men også i andre områder ser vi økende tilfeller av ekstremvær. For de som eier hus og hytte i værutsatte strøk er det en kjensgjerning at en «vanlig» dør ikke står imot naturkreftene over tid. STORM skal dekke dette behovet, og er utviklet for å tåle både vann og vind, sier Tara Liv Hall, produktsjef i Swedoor.

STORM er et tilvalg til utvalgte design i Swedoor sitt utvalg av ytterdører. Overflaten på dørbladet og karmene er dekket med ekstra værbestandig HPL. Dette er et laminat som er konstruert med høyt trykk og varme, som resulterer i en ekstra sterk overflate.

Døren, med dobbeltfalset karm og ekstra tetningslist, er også ekstra motstandsdyktig mot såkalt drivregn. Det vil si regn i kombinasjon med sterk vind som gjør at vannet kommer horisontalt inn mot døren, og kan trenge seg inn i de minste sprekkene.

Foto av hus
Swedoor STORM. Foto: Kjell Stian Brunes

Testet hos SINTEF

For å være sikre på at konstruksjonen av døren skal tåle værforholdene den er utviklet for, har den blitt testet i klimasimulatoren hos SINTEF. Der ble døren utsatt for en såkalt stress-test over tre måneder.

– Vi ønsket å teste døren hos SINTEF fordi vi ville være sikre på at den ville tåle de røffe, nordiske forholdene. STORM har også vært installert i noen utvalgte hus rundt omkring i Norden i over ett år, slik at vi har samlet oss erfaring på hvordan den oppfører seg i daglig bruk, sier Hall.

Isolerer godt

STORM er en videreutvikling av tilvalget ECO fra Swedoor. De er godt isolerte, vel innenfor kravene til passivhus, som gjør at de effektivt holder varmen inne og energikostnadene nede. Dette er et spesielt viktig poeng denne høsten og vinteren hvor oppvarmingskostnaden for mange er høyere enn tidligere.

Hengslene på STORM-døren er også motstandsdyktige. Stålkvaliteten står imot vann med høyt saltinnhold, for å ikke ruste eller miste funksjon over tid.

STORM leveres som tilvalg til en rekke ytterdørmodeller fra Swedoor, og er tilgjengelig for bestilling hos alle forhandlere.

Mer informasjon: Swedoor.no

Siste innlegg

Render av forslag til ny Veterinærhøgskole

Arkitektenes forslag til å utvikle Den gamle Veterinærhøgskolen

Oslobygg og Linstow stiller ut tre arkitektteams forslag til hvordan Den gamle Veterinærhøgskolen kan utvikles frem mot 2040. Oslobygg og Linstow overtok hver sin del...