Kombinerer dynamisk solskjerming og brannhemmende glass i ny fasade

Det var nødvendig å utvikle helt spesielle fasadeglass til kontorbygningen Alto Pont-Rouge i Sveits.

Bygget skulle innfri ESG-målene (miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold) til oppdragsgiveren Swiss Prime Sites.

Man måtte også ta hensyn til beliggenheten rett ved en jernbanelinje som brukes til å transportere farlig gods. Fasaden mot jernbanen måtte oppfylle de strengeste sikkerhetskravene til brannsikring.

Foto av Alto Pont-Rouge

Løsningen ble utviklet i form av et tilpasset produkt fra to Saint-Gobain-selskaper: SageGlass og Vetrotech, SageGlass CONTRAFLAM. To team samarbeidet, og utviklingen varte i over to år fra den første behovsvurderingen til prosjektets ferdigstillelse, inkludert en omfattende periode med intern og ekstern testing.

SageGlass CONTRAFLAM er et 3-lags isolerglass. Det er testet av ift Rosenheim og sertifisert av TÜV Rheinland Nederland BV.

Innovativt konsept

Et nytt urbant sentrum med kontorer, kommersielle områder, restauranter, leiligheter og offentlige bygninger er under utbygning i området rundt Lancy-Pont-Rouge i Geneve,

I hjertet av det nye forretningsdistriktet ligger Alto Pont-Rouge-komplekset. Det består av fire bygninger i forskjellige høyder, som tilbyr rom for blandet bruk. Første etasje er reservert for næringsarealer, andre etasje for tjenester og treningsstudioer, mens de resterende nivåene er øremerket administrasjon og kontorenheter.

28 000 m² kontor- og næringslokaler er tilgjengelig over 15 etasjer med 3 underjordiske parkeringshus, og tilbyr potensielle leietakere et innovativt konsept for moderne arbeid.

Felles takterrasser og mange fellesarealer fremmer kreativ utveksling og bidrar til å fremme en bedre balanse mellom arbeid og privatliv.

Westhive Co-Working System, Microsoft Switzerland, FlowBank, BNP Paribas og flere er blant de første leietakerne.

Naturlig lys i hjertet av byggekonseptet

Det sveitsiske arkitektfirmaet Brodbeck-Roulet la vekt på naturlig lys i kontorlokalene. Et godt opplyst atrium med et ekspansivt takvindu i midten av bygningen maksimerer mengden naturlig lys og slipper dagslyset gjennom til de lavere nivåene.

Vinduer i storformat gjør at dobbeltfasaden slipper inn mye naturlig lys.

For å redusere de negative effektene av direkte sollys, som blending eller overoppheting, er Alto-komplekset utstyrt med 7,500 m² SageGlass Harmony© smarte vinduer.

Foto av elektrokromatiske glass

Dette gir en god balanse mellom naturlig lys og beskyttelse mot blending takket være den automatiske, gradvise fargetoningen.

Med en dynamiske g-verdi på opptil 0,03 blokkerer SageGlass i tillegg opptil 97% av varmegjennomgangen.

Bærekraft i hjertet av prosjektet

Bygningene ble designet for å være energieffektivet, og innlemmet et geotermisk varme- og kjølesystem. Komplekset har også et effektivt bygningsskall og god innendørs luftkvalitet. Store terrasser med høye trær og hengende hager bidrar til å styrke prosjektets biofile fokus, og bidra til å redusere bygningens karbonavtrykk.

Alto Pont-Rouge er en av de første bygningene i Genève som mottar SNBS 2.0 Gold-sertifisering, den nye sveitsiske bærekraftige bygningsstandarden.

Denne sertifiseringen merker bygningskomplekset som en av de mest moderne og effektive bygningene i kantonen Genève.

– Alto Pont-Rouge er en moderne og intelligent 15-etasjers bygning i Genève som er i tråd med vår bærekraftstrategi. Dette inkluderer bruk av energieffektive tiltak, for eksempel den dynamiske glassløsningen fra SageGlass for solskjerming. Ved å integrere denne løsningen i fasaden har vi skapt et unikt miljø med fleksible og komfortable rom, og vedlikeholdsarbeidet er sterkt redusert sammenlignet med konvensjonell blackout med persienner, sier Kim Schmid, Asset Manager hos Swiss Prime Site.

Fakta:

  • Prosjekt: Alto Pont-Rouge
  • Sted: Pont-Rouge Esplanade 3, Genève/CH
  • Oppdragsgiver: Swiss Prime Site Immobilien AG, Zug/CH
  • Arkitektur: atelier d’architecture brodbeck-roulet SA, Carouge/CH
  • Hovedentreprenør: Implenia AG, Opfikon/CH
  • Fasadeentreprenør: Hevron SA, Courtételle/CH Ferdigstilt: 2023
  • Produkt: SageGlass Harmony© og SageGlass CONTRAFLAM
  • Sertifisering: SNBS 2.0 i gull

Siste innlegg

Foto av inngangsparti i Kristian Augustgate 13

EU krever energisparing i bygg

EUs nye «bygningsdirektiv» er strategiske verktøy som blant annet skal gi økt energieffektivitet, redusere klimagassutslippene, og fremme en mer bærekraftig byggebransje. Innføring av direktivet...