Hyllie Terrasse – Det klimanøytrale kontoret i den grønne bydelen

Hyllie er bydelen i Malmö som bare fortsetter å vokse, og Hyllie Terrasse er neste steg i utviklingen.

Med en innovativ og spennende utforming er bygget iøynefallende, med en kombinasjon av minimalistisk fasade og grønne naturlige rom som skaper en flott kontrast til hvordan man vanligvis tenker seg et kontorbygg, skriver SAPA i en pressemelding.

Netto nullutslipp

Hyllie Terrasse har et uttalt mål om å oppnå netto nullutslipp av klimagasser, og for å komme dit er det gjennomført en rekke kreative løsninger både under og etter bygging. Det er blant annet brukt klimaforbedret betong som har ført til et redusert klimaavtrykk på 40%.

For å kompensere for oppføringen er de utvendige områdene fylt med grønne planter, som «puster» og som blir et viktig miljø for insekter og dyr, samt gir leietakerne et naturlig pauserom. Kontorbygget tenker miljø i alle ledd. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Stikkordet har vært bærekraft, hvilket har skapt et av Sveriges mest klimanøytrale kontorlokaler. Hver leverandør har blitt pålagt å kunne rapportere både utslipp og klimaavtrykk for produktene som er benyttet.

Med fokus på resirkulert aluminium med et klimaavtrykk på omtrent en fjerdedel av det europeiske gjennomsnittet for primæraluminium som forbrukes i Europa, bidrar det til Hyllie Terrasse sitt mål om et netto nullutslipp av klimagasser.

Resirkulert og redusert klimaavtrykk både inn- og utvendig

Det er ikke bare innen betong og andre byggematerialer man tenker grønt. Inne i det åpne atriet møtes besøkende og leietakere av møbler laget av avfallsmaterialer fra både betong, tre og lær.

Foto av Hyllie Terrasse

I stedet for å kaste gammelt treverk eller byggavfall, har dette på kreative måter fått nytt liv i form av møbler og innredning. Slik etterlever man tanken om bærekraft, og lar den komme til syne.

Thomas Holmqvist fra GlasLindberg forteller hvordan inngangsplan kan være utfordrende å sette sammen.

– Det har vært noen tekniske utfordringer med prosjektet, som den nederste delen av bygget hvor 6,5 meter høye fasadepartier spenner over både 1. og 2. etasje. Men vi fant løsninger der alt nå oppfyller både lyd- og lyskrav rundt hele bygget».

Helsesertifisering skaper langsiktig bærekraft for leietakere

Det er nok å ta et steg ut av dørene for å forstå hvilken grønn oase Hyllie Terrasse er. Med utendørs fellesarealer er det muligheter for å møtes og utveksle idéer samtidig som man får en pause fra kontoret.

Foto av Hyllie Terrasse

Et bevis på at bygget har skapt gode forhold for sine leietakere er sertifiseringen i henhold til WELL, en sertifisering for helsefremmende bygg.

De som jobber i bygget er prioritert i form av blant annet et integrert sykkelhotell, hvor det er mulig å låne sykler, og en egen restaurant. Dette bidrar til at bygget ikke bare er bra for miljøet, men også for sine leietakere. Det er også dusjer og oppbevaringsskap for de som ønsker en rask treningsøkt i parken i løpet av dagen.

Foto av Hyllie Terrasse

En del av utviklingen mot en ny og bærekraftig bydel

– For oss i GlasLindberg har det vært et veldig spennende prosjekt. Fremfor alt har samarbeidet mellom de ulike aktørene fungert veldig bra. Skanska og vi har klart å løse detaljspørsmål, som har resultert i et veldig fint bygg. Spesielt terrassene på sørsiden med partier i helglass. Det er der fasaden virkelig kommer til sin rett», sier Thomas Holmqvist hos GlasLindberg

I Hyllie Terrasse har en tydelig visjon kombinert med gjennomtenkte beslutninger har ført til et klimasmart bygg som effektivt og på en gjennomtenkt måte lar miljøet være en del av kontoret både innvendig og utvendig. Et sted hvor det grønne integreres med det nybygde på best mulig måte.

LES MER OM HYLLIE-OMRÅDET: Optimalisert fasadedesign i Hyllie Connect

Fakta:

  • Produkter: SAPA vinduer 1086, SAPA dører 2086, SAPA fasade 4150
  • SAPA-produsent: GlasLindberg Fasad AB
  • Entreprenør: Skanska
  • Arkitekt: COBE Arkitektur
  • Fotograf: Viktor Holm

Siste innlegg

Foto av Lighthouse Aarhus

Lighthouse – verdens beste høyhus er av glass

Med sine 142 meter er Lighthouse Danmarks høyeste bygning. Glassfasadene gjør dette til et enestående og ikonisk prosjekt, og et eksempel på hvordan man...