Hydro CIRCAL CERTIFICATE til Profilteam AS

Profilteam AS, Hamar, sluttfører i disse dager en vellykket renovering av fasadene til det 11 etasjers høye kontorbygget «Dronning Mauds Gate 1-3» i Vika, Oslo.

De gamle vinduene fra 1980-tallet er erstattet med en moderne og godt isolert glassfasade. Foran glassfasaden er det montert en ny steinfasade, tilsvarende den opprinnelige, skriver WICONA i en pressemelding.

Med brannceller hver andre etasje oppover, består den kontinuerlige glassfasaden vekselvis av standard fasade og brannklassifisert fasade.

Foto av Bjørn Harald Bråthen og Frank Føleide
Prosjektleder Bjørn Harald Bråthen, Profilteam AS (til høyre), mottar Hydro CIRCAL CERTIFICATE for prosjektet fra salgsingeiniør Frank Føleide, WICONA. Foto: WICONA

Profilteam har levert glassfasaden type WICTEC 50 fra WICONA, som i sin oppbygging fritt kan kombinere standard med brannhemmende glassfasade.

Til dette kontorbygget har WICONA levert fasadeprofilene i lavkarbonlegeringen Hydro CIRCAL 75R. En legering som består av minimum 75 % resirkulert tidligere brukt aluminium (end-of-life).

Med et fotavtrykk på kun 2,3 kg CO2 pr. kg aluminium gir denne fasaden totalt store reduksjoner i CO2-utslipp i forhold til en gjennomsnittlig legering benyttet i Europa.

For å markere dette mottok Profilteam AS nylig Hydro CIRCAL CERTIFICATE for prosjektet «Dronning Mauds Gate 1-3», som bevis for at prosjektet har kuttet utslipp med 325 tonn CO2-ekvivalenter.

Siste innlegg

Foto av Lighthouse Aarhus

Lighthouse – verdens beste høyhus er av glass

Med sine 142 meter er Lighthouse Danmarks høyeste bygning. Glassfasadene gjør dette til et enestående og ikonisk prosjekt, og et eksempel på hvordan man...