Har designet portabelt hjemmekontor

Det spanske arkitektfirmaet Delavegacanolasso har utviklet en modulbasert, prefabrikkert minibygning som man kan bestille online, og få levert på døra.

Det lille huset kalles Tini, og er en kompakt fullt møblert enhet fra 20 til 102 m². Har man behov for hjemmekontor, weekend-hytte eller en liten ekstrabolig, kommer bygget tilkjørt, og plasseres på et egnet og ferdig preparert underlag.

– Veien fra ønske til realisering av en ny boenhet kan være lang og komplisert. Idéen er å gjøre dette til en rask og enkel prosess, sier Ignacio de la Vega, grunnlegger av Delavegacanolasso.

Foto av mini-huset Tini
Byggene leveres ferdig møblert.

– I dag skal alt skje på et øyeblikk, mens arkitektur fremdeles er en så omstendig og lang prosess, at mange ikke en gang orker tanken på å bygge sin egen bolig, fortsetter han.

Tini-enheten har en galvanisert stålramme, og innvendig panel med sponplater. Det er brukt et 12 cm tykt lag med resirkulert bomull som isolasjon.

For å gjøre Tini mer personlig har kundene blant annet mulighet til å dekorere fasaden med plater av cortenstål.

Foto av mini-huset Tini
Fasaden kan tilpasses med plater av cortenstål.

Selvforsynt

Mens enhetene i standard-størrelse kan brukes som hjemmekontor, ser man for seg at større moduler skal være mulig å bruke til boligformål.

Som et selvforsynt alternativ leveres enheten med septiktank, solcellepaneler eller vanntank. Enheten kan også kobles opp til vann, strøm og septikanlegg.

Foto av mini-huset Tini
Rammen på Tini kan leveres i ulike farger, blant annet mørk rød.

De større enhetene kan kobles sammen. Tanken bak dette er å gjøre det enklere for folk å flytte fra byen til landsbygda.

– Vi innså hvor latterlig dyre små by-leiligheter er sammenlignet med hva store landområder utenfor byene koster. Vi tror et comeback til landsbygda er løsningen, og ønsker å gjøre dette så enkelt som mulig, sier De la Vega.

Tini ble lansert i 2020, helt i starten av pandemien. Den har hovedsaklig blitt solgt til kunder i Spania, men også noen i Frankrike og Storbritannia. Fra bestilling til levering tar det om lag 60 dager.

Kilde: Dezeen.com
Foto: delavegacanolasso.com / Dezeen.com

Siste innlegg

Illustrasjon av Nye Drammen Sykehus

– BIM er vår mulighet til å påvirke arkitekturen

Er Drammen Sykehus et skoleeksempel på hvordan digitale verktøy og BIM kan revolusjonere byggebransjen og levere prosjekter som både møter dagens behov, men også...