Glasstak forvandler Paul McCartney-skolen

Et nytt glasstak har forvandlet bakgården i Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) til et innendørs scenerom.

Skolen, også kjent som Paul McCartney-skolen, ble etablert i 1996.

De historiske bygningene har blitt benyttet til undervisning i snart to århundrer, og de opprinnelige skolebygningene er fra 1837.

På 1950-tallet var de McCartneys og George Harrisons gamle Grammar School.

Etter fem års oppussing og 240 millioner kroner tilbyr nå LIPA utdanning innen skuespill, dans, musikk, management, lydteknologi og teaterdesign til nesten 1000 studenter fra 40 forskjellige land.

Historiske omgivelser

Det nye rommet er på 160 m². Taket ble konstruert med glassystemet Pilkington Planar™ der fire herdede og laminerte glassfinner overfører vekten av glassene til den omkringliggende strukturen.

Ifølge arkitekt Maggie Mullan bidro glassystemet til å oppnå designets visjon. De ønsket å skape et rom med en ny identitet med respekt for den kompliserte bygningsmassen.

– Hensikten med glasstaket er å forvandle det som tidligere var et gårdsrom til et fleksibel og vakkert område som skolen kan benytte til en rekke ulike formål i årene som kommer, uttaler Mullan.

Foto av glasstak
Det er doble ruter i taket med herdet og Heat Soak-testet glass. Foto: Christian Smith

Fokus på sikkerhet

Takvinduet består av doble glassruter. Det ytre glasset er 10 mm tykke Pilkington Suncool ™ 66/33 THS med et 16 mm bredt luftfylt hulrom og det indre glasset er 13,5 mm tykt laminert glass.

For ekstra sikkerhet ble at glass herdet og Heat Soak-testet. De horisontale finnene er laget av Planar ™ SentryGlas® System.

Kilde: www.pilkington.com
Foto: Foto: LIPA – Christian Smith

Siste innlegg

Foto av inngangsparti i Kristian Augustgate 13

EU krever energisparing i bygg

EUs nye «bygningsdirektiv» er strategiske verktøy som blant annet skal gi økt energieffektivitet, redusere klimagassutslippene, og fremme en mer bærekraftig byggebransje. Innføring av direktivet...