Glassrekkverk som kan bli vindskjerm

CG-Glass & Fasade AS lanserer et nytt rekkverkssystem med en spesiell hev-senk funksjon. Gjennom å kunne heve eller senke en av to glassruter kan man veksle mellom å bruke systemet som rekkverk og vindskjerm. Eller begge deler.

Kristiansand-selskapet var på leting etter et glassrekkverk uten horisontale profiler, som også kunne oppfylle funksjonskravene til rekkverk, og samtidig ha en integrert heve- senke funksjon, skriver selskapet i en pressemelding.

Gjennom partnerskap med det polske selskapet Wind-Dam kan nå sørlendingene tilby drømmeproduktet til det norske markedet.Systemer består av stolper med braketter for side- eller toppmontering.

 

Foto av hev-senk glassrekkverk
Rekkverksstolpen har en integrert stolpe for vindskjermen. Foto: Wind-Dam

Innfesting av glassene i rekkverksdelen skjer med klemmer i forkant av stolpene. Ikke noe hokus pokus der, altså. Vindskjermen kan også monteres på stålplater dersom borring i fliser og brostein ikke er mulig.

Det smarte er at de samme stolpene har et innvendig hulrom, der man finner en integrert stolpe for vindskjerm, som kan heves eller senkes med et svært så enkelt håndgrep.

Glasset i denne stolpen er innfestet i et spor i fremkant, et par centimeter bak den bærende stolpen.

Heve-senke funksjonen utføres ved hjelp av gassfjærer. Fjærene utløses, og hever og senker glassfeltet ved å gi glasskanten et enkelt trykk.

Innfrir alle krav

Installasjoner av denne typen kan monteres på bakkenivå så vel som på steder med høydeforskjeller på mer enn 50 centimeter.

– Glassene i rekkverksdelen leveres alltid med herdet og laminert 11,5 millimeter glass med polerte kanter. Den øvre delen har 6 millimeter herdet glass som standard. Stolper og glass er testet for vindlaster og vi kan dokumentere at produktet tåler 190 sekundmeter i senket posisjon og 120 meter i sekundet i hevet posisjon. Wind-Dam er også testet for horisontale laster og tåler store temperaturforskjeller – og til og med sandstormer, sier Rita Moland Flesner i CG Glass & Fasade.

Bruksområdene for Wind-Dam er tilsvarende alle typer rekkverk. Men vindskjermfunksjonen åpner for at man kan tilby økt personkomfort på uteplasser, restauranter og i hotellers uteområder.

Produkter lanseres i disse dager og bedriften har stor tro på sitt produkt. Nå skal markedsarbeidet intensiveres, og jakten på forhandlere pågår.

Siste innlegg

Foto av tårnhytter i Manshausen 3.0

To tårn på Manshausen

Polfarer Børge Ouslands landskapshotell har blitt utvidet med hyttene Nansen og Amundsen som har glass fra tak til gulv. Tekst: Therese Myklebust   Arkitekt Snorre Stinessen har...