Glassfasader omkranser lysgård

I den svenske byen Lindesberg har de utformet et nytt skolesenteret som ikke bare er utformet for å lære, men også for øyet.

– Lindbackaskolan er det største prosjektet Rockpart noensinne har hatt. Vi har jobbet med dette i mer enn 2 år, og det har være en spennende reise med mange utfordringer, sier Anders Larsson, VD i Rockpart, i en pressemelding fra SAPA.

Lindbackaskolan har en imponerende bygningsmasse med et totalt areal på 17.700 m² og vil fungere som et skolesenter i Lindesberg. Hele senteret vil romme 1.100 elever, og i tillegg til klasserom er det også to idrettshaller, forbindelse til hockeyhallen samt en utendørs arena tilgjengelig for lag og foreninger.

Anleggsarbeidet har ikke bare pågått innendørs. Det er også etablert nytt utemiljø for skoleaktiviteter, møteplasser, idrettsanlegg, lekeplasser, etc.

Utfordrende montering

Skolen har fire store lysgårder som nås fra innsiden av bygingen, med himmelen som tak.

– Den største utfordringen var å installere glassfasadene inne i disse fire store lysgårdene. Et glassparti gikk i stykker. Vi måtte være kreative for å finne løsninger ettersom vi ikke kunne bruke kraner eller andre store maskiner, men det løste seg. Skolen har nå fire utrolig fine lysgårder å bruke, fortsetter Anders Larsson i Rockpart.

Foto av Lindbackaskolan
Lindbackaskolan blir en skole med store og lyse flater, slik at elevene får de beste forutsetningene for læring. Foto og opphavsrett SAPA

Fakta

  • Prosjekt: Lindbackaskolan
  • Totalentreprenør: Lindesbergs Bygg AB
  • Arkitekt: SWECO Architects AB og PE Teknik & Arkitektur
  • ABProdusent: Rockpart AB
  • SAPA-produkter: Fasade 4150 og branndører 2086

Siste innlegg

Illustrasjon av NTNU Campussamling

Klar for videre faser i NTNU Campussamling

Prosjektet som skal samle fagmiljøene ved NTNU på Gløshaugen i Trondheim, går nå inn i en fase med videre prosjektutvikling- og gjennomføring. Rådgiverteamet med Rambøll...