Elementfasade AF UDC 80: Hurtig og elegant med komplette veggmoduler

Det har skjedd mye med fasader av aluminium og glass basert på ferdigproduserte elementer i senere tid. Schücos nye generasjon elementfasader tilbyr vesentlig større spillerom når det kommer til utforming, større dimensjoner og bedre byggtekniske egenskaper.

Urbanisering og økende befolkningsvekst i byene gjør at man ønsker å redusere byggetiden og skåne byens innbyggere for langvarig inngjerdede byggeplasser. Dette gjør denne byggemetoden mer aktuell enn noen gang før, skriver Schüco i en pressemelding.

Schüco ønsker å utvikle produkter som kan imøtekomme ønsker og behov fra markedet. Dette er bakgrunnen for det nyeste systemet i Schüco familien: elementfasaden AF UDC 80 (Aluminium Façade Unitized Dynamic Construction).

Elementfasadene kan utføres tradisjonelt med utvendige klem- og dekklister, eller som structural glazing hvor man oppnår en helt glatt overflate.

Ulike typer åpningsbare elementer og solskjerming lar seg også sømløst integrere. Isolerte veggfelt designes individuelt med eksempelvis metallplater, naturstein eller solceller. Disse kan integreres i fasadeflaten eller henges opp på utsiden.

Et enkelt element kan ha standard dimensjoner opp til 3000 mm x 4000 mm, med tillatt vekt inntil 1000 kg. Isolerende egenskaper imøtekommer u-verdier på passivhus-nivå. Ulike alternative sammenføyninger av elementene håndterer nedbøyning og bevegelser i bygningens bærestruktur.

Kronen

Verdens første prosjekt utført med structual glazing versjonen av AF UDC 80 befinner seg i Stockholm, nærmere bestemt som kronen på verket til den over 90 meter høye bygningen på Kajplats 6 ved Liljeholmskajen.

 

Foto av Kaiplass 6
Den helt innglassede, 400 kvm store topprestauranten ser ut til å sveve over resten av bygget. Foto: © Magnus Östh

Ripellino Arkitekter har tegnet bygningen, hvor den svenske fasadeentreprenøren Fasadglas AB har stått for prosjektering, produksjon og montering av de over 150 elementene som elegant omrammer den 400 kvm store topprestauranten.

 

Foto av glassfasade
Med sin «Krone» skiller seg Kajlats høyhuset ut og rager høyest på Liljeholmskajen. Foto: © Magnus Östh

70 år med Schüco – systemløsninger for vinduer, dører og fasader

Schüco International KG, med hovedkontor i Bielefeld, Tyskland, utvikler og selger systemløsninger for vinduer, dører og fasader. De har over 5 650 ansatte over hele verden. I tillegg til innovative produkter til private boliger og næringsbygg, tilbyr de rådgivning og digitale tjenester til alle fasene i et prosjekt – fra første idé til design, produksjon og montering.  Schüco ble grunnlagt i 1951, og er aktivt til stede i mer enn 80 land. I 2020 hadde de en omsetning på 1.695 milliarder euro.

Siste innlegg

Foto av Lighthouse Aarhus

Lighthouse – verdens beste høyhus er av glass

Med sine 142 meter er Lighthouse Danmarks høyeste bygning. Glassfasadene gjør dette til et enestående og ikonisk prosjekt, og et eksempel på hvordan man...