Digitalt trykk på på legevaktfasade

Fasadeglasset spiller en viktig rolle i Oslo Storbylegevakt. Arkitektene har nemlig valgt å bruke glass med digitalt trykk.

Når Oslos innbyggere besøker legevakten, blir de møtt av et splitter nytt og moderne bygg. Danske Glaseksperten har levert glasset til Oslo Storbylegevakt, som åpnet i november.

Leveransen består av 120 kvadratmeter fasadeglass med trykk, som brukes i en del av bygningens 3-lags isolerglass. Det trykte glasset fungerer også som solavskjerming, skriver Glaseksperten i en pressemelding.

Foto av Oslo Storbylegevakt
Det keramiske trykket fungerer som solavskjerming på hovedinngangen mot sør. Foto: Glaseksperten A/S

Glass med keramisk trykk kan brukes både innendørs og utendørs, og er svært motstandsdyktig mot vær og vind.

Glasset brukes til dekorasjon, avskjerming og merking.

Fordeler

– Printede glass har noen åpenbare fordeler fordi kundene kan skape et design som passer til bygningen. Kundene kan velge sine egne mønstre og fargekombinasjoner fordi vår avanserte glassprinter gir ubegrensede muligheter for kreativitet. Samtidig er trykt glass ikke bare en mer estetisk løsning enn silketrykk og folie, det har også lengre levetid enn for eksempel utvendig folie, sier eksportsjef Siggi Strandeng i Glaseksperten.

Foto av Oslo Storbylegevakt
Trykt glass har lengre levetid enn f.eks. utvendig folie. Foto: Glaseksperten A/S

– Vi har brukt printet glass på de store glassfasadene som er knyttet til hovedinngangen mot sør. Det er derfor behov for solavskjerming, og det er langt mer hensiktsmessig å bruke printet glass fremfor motorisert fysisk solavskjerming, som blir veldig lukket og ekskluderende fordi den ofte blir innestengt. Det var viktig å skape en åpen og innbydende hovedinngang, sier Yann Olav Brandvol, seniorarkitekt hos Nordic – Office of Architecture, og fortsetter.

– Printglasset skaper et bilde på avstand og et interessant, mer abstrakt mønster på nært hold. Vi ønsket å gi trykkglasset en kunstnerisk utforming med referanser til naturen og den grønne åsen utenfor legesenteret. Samtidig har vi valgt å variere hvor tett mønsteret i glasset skal være. Vi kan slippe mer sol og varme inn i det store rommet i første etasje, mens vaktrommet ved hovedinngangen krever et tettere mønster for å skjerme mot solen.

Siste innlegg

Illustrasjon av NTNU Campussamling

Klar for videre faser i NTNU Campussamling

Prosjektet som skal samle fagmiljøene ved NTNU på Gløshaugen i Trondheim, går nå inn i en fase med videre prosjektutvikling- og gjennomføring. Rådgiverteamet med Rambøll...