Bygger «regnværsskole» i Gøteborg

Veidekke har fått oppdraget med å bygge Torslandaskolan F–6 for Lokalförvaltningen Göteborg Stad.

Prosjektet er en totalentreprise med kontraktsverdi ca. SEK 217 millioner. Den nye skolen beregnes å stå ferdig våren 2024, skriver Veidekke i en pressemelding.

Göteborg by feirer i år sitt 400-årsjubileum, der byggingen av Torslanda Skole F–6 inngår i jubileumssatsingen Rain Gothenburg.

Under temaet «Verdens beste by når det regner» fokuserer kommunen på bærekraft og å møte klimaendringene. Torslandaskolan vil gjøre vann til en ressurs i lek så vel som i pedagogikken.

LES MER: Slik kom man fram til løsning for optimal solskjerming for Torslandaskolan

– I Göteborg regner det omtrent hver tredje dag – og da gjelder det å ikke bare å like det, men også gjøre det beste ut av det. Vi opplever at entreprenøren Veidekke stiller de beste ressursene de har til rådighet for å sette visjonen vår ut i livet. På Torslandaskolan skal både elever og lærere få ha det gøy når det regner, samtidig som vi forsinker vannets vei ut i overvannssystemet og dermed unngår å belaste avløpsrørene ved kraftig nedbør, sier Karl Johan Canestedt, senior prosjektleder i Göteborg kommune.

Pilotprosjekt

Veidekkes oppdrag omfatter nyproduksjon av ca. 8.900 kvm bruttoareal over tre etasjer. Skolen er også et pilotprosjekt i satsingen på å gjøre kommunale bygg og miljøene rundt mer tilgjengelige, inkluderende og attraktive for alle som bruker dem, uavhengig av kjønn eller kjønnsidentitet, alder, funksjonsvariasjoner og annet.

Slik skal de nærmere 600 elevene, inkludert elever med særskilte behov, få en skole som legger stor vekt på bærekraft og likeverd.

– Vi setter pris på tilliten fra Göteborg kommune og gleder oss til å få bygge for barna våre og sørge for at de har et læringsmiljø i toppklasse, sier Anders Holmqvist, prosjektleder i Veidekke Bygg Väst.

 

Siste innlegg

Foto av tårnhytter i Manshausen 3.0

To tårn på Manshausen

Polfarer Børge Ouslands landskapshotell har blitt utvidet med hyttene Nansen og Amundsen som har glass fra tak til gulv. Tekst: Therese Myklebust   Arkitekt Snorre Stinessen har...