Bygger boliger med temperert vinterhage

Veidekke skal bygge 51 leiligheter med parkeringskjeller og en stor felles temperert vinterhage på Falkum i Skien for Bovieran AS og medeieren Skien Boligbyggelag. Kontrakten er en totalentreprise verdt 163 millioner kroner ekskl. mva.

Bovieran Falkum ligger landlig til ved Lundedalen i Skien. Leilighetene varierer i størrelse fra 54 til 84 m², skriver Veidekke i en pressemelding.

Alle leilighetene har direkte tilgang til en vinterhage på 1.400 m² med trær, blomster og middelhavsklima året rundt.

Beboerne får i tillegg tilgang til en rekke fasiliteter og tilbud som lounger/sittegrupper, verksted, sportsboder og selskapslokale med kjøkken.

– Vi takker for oppdraget og er svært glade for at vi har kommet frem til løsninger som alle parter er fornøyde med i et krevende marked. Leilighetskjøperne som var tidligst ute har måtte akseptere noen tilpasninger for at prosjektet skulle være mulig å realisere. Vi er takknemlige for deres velvilje og for at så mange har stått ved kjøpet sitt, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Bygg Vestfold og Telemark.

Bovieran sine leilighetsprosjekter har en særegen sosial profil for en voksen kjøpegruppe (50 +). I Sverige er det så langt bygget mer enn 30 slike prosjekter siden det første ble tatt i bruk i 2009.

Foto av leilighetsprosjektet Bovieran Falkum
Bovieran Falkum. Illustrasjon: Hilleren Prosjektering, Momentum Arkitekter og Eve Images

Veidekke har inngått en nasjonal rammeavtale med om utvikling og bygging av tilsvarende prosjekter i Norge med Bovieran. Falkum i Skien er det første i Norge, mens nye er under planlegging i Kristiansand, Hønefoss og på Kongsvinger.

Byggearbeidene settes i gang i løpet av kort tid med planlagt byggeperiode på 24 måneder. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for fjerde kvartal 2022.

Les også: BonTop: Solskjerming i innglasset vinterhage

Siste innlegg

Foto av Næringslivets Hus i Stavanger

Næringslivets Hus i Stavanger – Der nytt møter gammelt

Næringslivets Hus var en av de første bygningene i Stavanger med glassfasader. Da bygningen måtte rehabiliteres var målet klart: Man skulle ikke umiddelbart se...