Bygger boliger med temperert vinterhage

Veidekke skal bygge 51 leiligheter med parkeringskjeller og en stor felles temperert vinterhage på Falkum i Skien for Bovieran AS og medeieren Skien Boligbyggelag. Kontrakten er en totalentreprise verdt 163 millioner kroner ekskl. mva.

Bovieran Falkum ligger landlig til ved Lundedalen i Skien. Leilighetene varierer i størrelse fra 54 til 84 m², skriver Veidekke i en pressemelding.

Alle leilighetene har direkte tilgang til en vinterhage på 1.400 m² med trær, blomster og middelhavsklima året rundt.

Beboerne får i tillegg tilgang til en rekke fasiliteter og tilbud som lounger/sittegrupper, verksted, sportsboder og selskapslokale med kjøkken.

– Vi takker for oppdraget og er svært glade for at vi har kommet frem til løsninger som alle parter er fornøyde med i et krevende marked. Leilighetskjøperne som var tidligst ute har måtte akseptere noen tilpasninger for at prosjektet skulle være mulig å realisere. Vi er takknemlige for deres velvilje og for at så mange har stått ved kjøpet sitt, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Bygg Vestfold og Telemark.

Bovieran sine leilighetsprosjekter har en særegen sosial profil for en voksen kjøpegruppe (50 +). I Sverige er det så langt bygget mer enn 30 slike prosjekter siden det første ble tatt i bruk i 2009.

Foto av leilighetsprosjektet Bovieran Falkum
Bovieran Falkum. Illustrasjon: Hilleren Prosjektering, Momentum Arkitekter og Eve Images

Veidekke har inngått en nasjonal rammeavtale med om utvikling og bygging av tilsvarende prosjekter i Norge med Bovieran. Falkum i Skien er det første i Norge, mens nye er under planlegging i Kristiansand, Hønefoss og på Kongsvinger.

Byggearbeidene settes i gang i løpet av kort tid med planlagt byggeperiode på 24 måneder. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for fjerde kvartal 2022.

Les også: BonTop: Solskjerming i innglasset vinterhage

Siste innlegg

Render av Bergen ByArena

Team ledet av C.F. Møller Architects vant internasjonal arkitektkonkurranse om Bergen...

C.F. Møller Architects står bak den nye multiarenaen med hotell og konferansesenter, og utviklingsplanen for Nygårdstangen byområde i Bergen. Sammen med HLM Arkitektur fra Bergen,...