Blomqvist-bygget rehabiliteres

Betonmast Oslo har inngått avtale med Tordenskiolds Gate 5 AS, som eies 50/50 av Anthon Eiendom AS og Blomqvist om rehabilitering av det ærverdige Blomqvist-bygget i Oslo sentrum.

Prosjektet innebærer rehabilitering av den 108 år gamle bygården som blant annet inneholder ca. 1 400 kvadratmeter arealer for et tidligere kunstgalleri, skriver Betonmast i en pressemelding.

Eksisterende lokaler og fasader av verneverdi skal oppgraderes, mens ny og attraktiv takterrasse og innglasset lysgård skal etableres. Det blir fokus på gode rehabiliteringsløsninger, og gjenbruk så langt det er mulig.

Kontrakten er en totalentreprise i samspill.

– Gjennom flere prosjekter for Anthon Eiendom AS de senere årene, har vi erfart et godt samarbeid som får fram det beste i alle parter, samt gode og lønnsomme løsninger for prosjektene. Vi setter pris på tilliten, og gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet, sier Stine Aa. Pedersen, daglig leder i Betonmast Oslo.

Byggeperiode er fra 2. kvartal 2022 til 2. kvartal 2023.

LES OGSÅ: Samarbeid i tidligfase

LES OGSÅ: Gjenbruk av materialer i arkitektur

Siste innlegg

Foto av Dronning Mauds Gate 15

Oppgradert Dronning Mauds Gate 15 med en energiøkonomisk fasade

Kontorbygget Dronning Mauds gate 15 i Oslo viser hvordan et bevaringsverdig bygg kan energioptimaliseres og tilfredsstille gjeldene tekniske krav og arbeidsmiljøfaktorer. EU anslår at omtrent...