BIG spriter opp destilleri med meanderfasade

Blue Run Spirits nye whiskydestilleri og hovedkvarter i Georgetown i Kentucky designes av det internasjonale arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group (BIG).

Designet har fått navnet «Meander». Det skal vise Royal Spring-elvas buktninger der den slynger seg gjennom hele produksjonsprossen og ender opp som eksklusiv Blue Run-bourbon eller whisky, skriver den amerikanske spritprodusenten Blue Run Spirits i en pressemelding.

Destilleriet vil bli på hele 35.000 kvadratmeter, og driften forventes å åpne i 2025.

– Vi er begeistret over å kunne presentere Bjarke Ingels Groups design for det nye Blue Run Spirits-destilleriet i Georgetown, og gi et glimt av hvordan vi skal utvikle et innbydende, og moderne anlegg med fokus på bærekraft, sier Blue Run Spirits administrerende direktør og medstifter Mike Montgomery.

Render av whiskydestilleri med meanderfasade
Bygget slynger seg gjennom landskapet. Illustrasjon: BIG

– Vi har kokt hele prosessen til Blue Runs whiskyproduksjon ned til en enkelt lineær sekvens – fra destillasjon til modning til tapping. Den halv kilometer lange prosessen bukter seg gjennom de slake åssidene og skaper svinger og banker, viker og utsikter. Et tak av fotovoltaiske fliser vrir og vender på seg for å opprettholde optimal orientering selv når aktivitetene under krever storhet eller intimitet. På samme måte som Royal Spring er formet av hvordan vannet strømmer gjennom det, er Blue Run Distillery formet av strømmen av whisky og prosessene og menneskene som lager den, sier grunnlegger og kreativ direktør, BIG, Bjarke Ingels.

Bjarke Ingels Group ble grunnlagt i 2005 og er basert i København og New York City. De har kontorer i London, Barcelona og Shenzhen. BIGs praksis omfatter arkitektur, planlegging, landskap, urbanisme, interiørdesign, produktdesign, forskning og utvikling.

De har laget mange spektakulære prosjekter, blant annet Googles hovedkvarter, Lego Brand Museum, Audemars Piguet Museum and Hotel, San Pellegrino Flagship Factory og den verdenskjente København-restauranten Noma.

LES OGSÅ: Audemars Piguet: Transparens og bæring med buet glass

 

Siste innlegg

Foto av tårnhytter i Manshausen 3.0

To tårn på Manshausen

Polfarer Børge Ouslands landskapshotell har blitt utvidet med hyttene Nansen og Amundsen som har glass fra tak til gulv. Tekst: Therese Myklebust   Arkitekt Snorre Stinessen har...