Bærekraftig slank aluminiumsprofil fra SAPA

Sapa lanserer en ekstra slank heve-/skyvedør i bærekraftig Hydro CIRCAL aluminiumslegering.

Døren kombinerer elegant slanke profiler med effektiv lufttetthet og gode termiske egenskaper. Konstruksjonens viktigste egenskap er også den minst synlige: den smale midtprofilen. De slanke profilene gir et minimalistisk design og slipper inn enda litt mer av det livsnødvendige dagslyset, skriver Hydro i en pressemelding.

Konstruksjonen bygger på den klassiske 2160, som i 2160S XS leveres med slankere profiler.

Heve-/skyvedøren er oppbygd av isolerte aluminiumprofiler med en karmdybde på 160 mm og dørbladdybde på 70 mm. En vesentlig forskjell fra den tidligere versjonen 2160S er midtprofilen, den synlige profilen som synlig i midten av døren når den er stengt. Denne er redusert fra 92 mm til 36 mm bredde.

Tilpasset nordisk klima

Heve-/skyvedøren glir lett og er enkel å håndtere. Den er konstruert for å tåle nordiske klimaforhold. Døren har en luft- og regntetthet på 600 Pa (klasse 4 resp. klasse 9A) og oppnår en U-verdi på 1,1 med 3-lags glass. Heve-/skyvedøren er en utvidelse av 2160- plattformen og behøver kun noen ekstra artikler i tillegg til de som allerede eksisterer.

Det gir større muligheter med færre profiler og et bredere tilbud for produsent. Samtidig skaper det en mer rasjonell og kvalitetssikker produksjon gjennom mange like arbeidsprosesser.

Bærekraftige materialer

Heve-/skyvedøren blir levert i Hydro CIRCAL, en aluminiumlegering produsert av resirkulert aluminium fra forbrukerskrap.

Ved å benytte resirkulert aluminium reduseres energiforbruket betydelig, uten å gi avkall på kvaliteten. Ved å velge produkter med Hydro CIRCAL garanteres et karbonavtrykk på mindre enn 2,3 kg CO2 per kilo produsert aluminium.

Siste innlegg

Render av Tårnkvartalet

Ny bydel på Fornebu med skyhøye klima- og miljøambisjoner

Skanska har signert samspillskontrakt med Bærum kommune for Tårnkvartalet på Fornebu. Prosjektet har svært høye klima- og miljøambisjoner med mål om å kutte utslippene...