Arkitektstudenter til det tidligere Samtidskunstmuseet?

Det tidligere Museet for samtidskunst og hovedkontoret til Norges Bank har stått tomt i fire år. Nå ser Statsbygg og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo på mulighetene for en leieavtale.

Bankplassen 4 i Oslo sentrum er en av Norges mest gjennomarbeidede og kostbart utstyrte bygninger. Fra 1906 til 1986 hadde Norges Bank sitt hovedkontor her. Noen år senere flyttet Museet for samtidskunst inn, men stengte i sin tur dørene i 2017 for å flytte inn i det nye Nasjonalmuseet, skriver Statsbygg i en pressemelding.

Siden den gang har Statsbygg arbeidet aktivt med å finne nye leietagere til den flotte bygningen. Nå kan det gå mot at en ny type kreativ virksomhet flytter inn.

– Vi er i dialog med AHO om en leieavtale. Vi starter nå arbeidet med en mulighetsstudie, og sammen med høgskolen skal vi ha en workshop der vi ser nærmere på behovene deres og hvordan de best kan ta i bruk bygningen, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

To år

– AHO er i vekst og har et akutt behov for undervisningsarealer. Vi ser et stort potensial i å gjenbruke det tidligere Samtidsmuseet som det er, og vi inspireres av at bygningen representerer et høydepunkt i norsk arkitektur, og er en del av vår arkitektoniske nasjonalarv. Våre studenter vil gi nytt liv både til det flotte bygget og til bydelen, sier rektor Ole Gustavsen.

Foreløpig jobbes det med en leieperiode på to år med mulighet for forlengelse. En forutsetning for leieavtalen er at AHO kan gjenbruke bygningen som den er. Infrastruktur, som for eksempel trådløst nettverk til studentene og brann- og rømningsveier må vurderes som en del av dette.

Siste innlegg

Render av Tårnkvartalet

Ny bydel på Fornebu med skyhøye klima- og miljøambisjoner

Skanska har signert samspillskontrakt med Bærum kommune for Tårnkvartalet på Fornebu. Prosjektet har svært høye klima- og miljøambisjoner med mål om å kutte utslippene...